Pojdi na glavno vsebino

Nazaj v planinski raj

V petek, 21. oktobra 2022 smo v Sokolskem domu pripravili tradicionalni,  že 23. Tujejezični recital Jezik – kultura in tradicija. Temo recitala smo povezali z mednarodnim letom trajnostnega razvoja gorskih območij in na ta način ozaveščali mlade o pomenu ohranjanja gorskih in hribovitih območij ter narave na sploh.

Recitala se je udeležilo 16 šol članic mreže Unescu pridruženih šol, na odru se je  z glasbenimi, gledališkimi, literarnimi umetniškimi prispevki v različnih jezikih zvrstilo več kot 120 učencev in dijakov. Slišali smo prispevke v španščini, francoščini, ruščini, nemščini, angleščini, srbščini, hrvaščini, zanimiv je bil prispevke v znakovnem jeziku za gluhe. Prispevki so večinoma opevali lepoto narave in gora ter človekov odnos do njih.

Prisotne je nagovoril ravnatelj in koordinator slovenske mreže Unescu pridruženih šol Jože Bogataj. Recital sta pripravili koordinatorica Majda Kokalj Auguštiner in koordinatorica Unesco dejavnosti na Gimnaziji Škofja Loka Ana Prevc Megušar. Vodila sta ga Tisa Habjan iz 1. d in Jakob Florjančič iz 3. č.

Fotografije: Amadej Zalokar, 3. b, Jura Gartner in Arne Komatar, 1. a

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...