Pojdi na glavno vsebino

NARODNA IZMENJAVA KLASIKOV V NOVEM MESTU (24.–25. 10. 2019)

Polni pričakovanj in prijetnega potovalnega vznemirjenja smo se klasiki iz 1.b odpravili na dvodnevni obisk h klasikom Gimnazije Novo mesto. Že med vožnjo smo ugotovili, da so v Novem mestu naročili čudovito poletno jesensko vreme. Prijaznost in gostoljubnost naših dolenjskih prijateljev nam je pomagala, da smo se tudi sami hitro udomačili in se dobro počutili v zavetju čudovite stavbe, v kateri domuje novomeška gimnazija. Po uvodnem pozdravu in spoznavanju so nam pripravili kulinarično delavnico, ki smo jo, kot se za prave klasike spodobi, nadgradili še z latinščino, nato pa smo  s pomočjo zanimive kvizovsko obarvane aplikacije šli odkrivat Novo mesto. Po kosilu je sledilo seveda še druženje na domovih naših gostiteljev.

Kot ljubitelji starodavnega smo si naslednji dan ogledali muzejsko zbirko v Dolenjskem muzeju, na delavnici v muzeju poustvarjali poslikave situl, vse to pa smo nadgradili še z obiskom modernejše umetnosti – razstave dolenjskih grafikov, ki so nam pobliže predstavili svoje ustvarjanje. Za zaključek smo se oglasili pri novomeških frančiškanih, kjer smo si lahko ogledali samostan in cerkev ter občudovali knjige v samostanski knjižnici.

Novomeška gimnazija se lahko pohvali s knjižnico, ki ima zagotovo enega najlepših razgledov, zato je bil to več kot primeren kraj, da se od naših prijateljev poslovimo in jih povabimo, naj nam vrnejo obisk v Škofji Loki v marcu.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...