Pojdi na glavno vsebino

Rastem s knjigo

Rastem s knjigo SŠ 2014/2015

Tudi letos se je naša šola vključila v zdaj že utečeni nacionalni projekt Rastem s knjigo. Izvajamo ga pod okriljem Javne agencije za knjigo in drugih institucij in v sodelovanju z najbližjo splošno knjižnico. Namen projekta je predvsem ta, da dijaki ob obisku spoznajo splošno knjižnico, z darilno knjigo pa so nagovorjeni k bolj zavzetemu branju zlasti domačega leposlovja.

V januarju in februarju so se torej dijaki prvega letnika v osmih skupinah udeležili zelo kvalitetnega programa, ki so ga izvedle knjižničarke Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka. Predstavile so različne vrste knjižnic, lastno knjižnico, njeno ureditev in storitve z vsemi novostmi, ki jih prinaša sodobna tehnologija (vzajemni katalog COBISS in opcija Moja knjižnica, BIBLOS – spletna e-knjižnica in e-knjigarna, DLIB – Digitalna knjižnica Slovenije, DOBREKNJIGE.SI – spletni portal s priporočeno kakovostno literaturo …). Dijaki so si ogledali kratek videoposnetek o darilni knjigi in njeni avtorici, nato pa so v vzajemnem katalogu po navodilih z delovnega lista oblikovali različne poizvedbe za iskano gradivo, med drugim so iskali tudi publikacije naše šole.

Projekt je dobrodošlo in učinkovito dopolnilo pri uzaveščanju mladostnikov o pomenu knjižnic, prav tako pa pripomore k učinkovitejšemu obvladovanju veščin pri iskanju gradiva, vrednotenju pridobljenih  podatkov in spodbuja zanimanje za branje.

Knjižničarkam Knjižnice Ivana Tavčarja se iskreno zahvaljujemo za prijazen sprejem in odličen program.

Tekst: Majda Kokalj Auguštiner, prof.
Foto: Žan Križnar

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...