Pojdi na glavno vsebino

Mepijevci z nahrbtniki v Bohinj

Letošnje MEPI aktivnosti so se premaknile malce v poletje, to pa zato, ker so nas dijaki češke šole Pierra de Coubertina iz mesta Tabor lahko obiskali šele od 22. 6. naprej. Ponovno smo torej, sedaj že tradicionalno, na šoli en teden gostili 17 dijakov in tri profesorice iz Tabora na Češkem.

Skupaj so dijaki zakorakali tudi na MEPI odpravo, ki so jo začeli v nedeljo, 23.  junija  v idiličnem okolju Dvorca Visoko. Od tam jih je pot vodila čez Stari vrh v Selško dolino, nato pa čez Dražgoše na Jelovico in naprej preko Ratitovca v Bohinjsko Bistrico in Ribčev Laz. Tam so odpravo zaključili v sredo 26. junija.

Kljub temu da vremenska napoved ni bila najbolj obetavna, nam je vreme dobro služilo in, razen nekaj kapelj na predzadnji dan, so dijaki odpravo zaključili dokaj suhi. Tudi na  zaključku poti, ob Bohinjskem jezeru je bilo dijakom dano suho vreme, da so se lahko po nekaj dneh brez tuša, končno malo »splaknili.«

Posebnost letošnje odprave je bila tudi, da smo dijake spodbudili k neuporabi mobilnih telefonov. V kampih so jih torej zabavale kitare, ukulele, namizne igre, odbojka in podobno.

Skupaj z zlatimi udeleženci so del poti prehodili tudi srebrni MEPI udeleženci, ki so 50-kilometrsko pot začeli v Dolenji vasi in končali v Bohinjski Bistrici.

Zlati udeleženci pa so nato morali zaključiti tudi izmenjavo in sicer v petek, 28. 6., z ogledom Ljubljane in odhodom Čehov domov.

Vsi se že veselimo jesenskih podvigov, srebrne kvalifikacijske odprave od Žirov do Škofje Loke, zlati pa obiska Češke v sredini septembra.

Ob uspešno zaključeni poskusni srebrni in zlati odpravi se zahvaljujemo Lovski družini Selca, da je gostila pred lovsko kočo na Jelovici eno noč gostila tabor 30 šotorov Planinskemu društvu Železniki za odličen čaj in flancate, ki so jih podarili mepijevcem  v Krekovi koči na Ratitovcu.

Gašper Murn, inštruktor MEPI odprav

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...