Pojdi na glavno vsebino

MEPIJEVCEV TUDI KORONA NE USTAVI – priprave na avgustovsko srebrno in zlato odpravo

Mepijevci na Gimnaziji Škofja Loka tudi v času karantene niso mirovali. V času dela na daljavo so si doma poiskali dejavnosti, kjer so bili aktivni, ustvarjalni, hkrati pa so skrbeli za varnost sebe in drugih. Tako so opravljali različne aktivnosti  v naravi, od hoje, teka, jahanja, pobiranja smeti, pomoč starejšim pri pripravi vrtov... Doma so preskušali nove recepte, lotili so se peke kruha, udeleževali so se različnih online tečajev, kjer so se učili risanja, igranja inštrumentov,  šahovskih veščin.

Ves čas pa je bilo nad udeleženci in mentorji vprašanje, kaj bo s poskusno in kvalifikacijsko odpravo, ki smo jo vsi težko pričakovali in predstavlja vrh mepi aktivnosti.  Udeleženci iz Anglije, s katerimi bi skupaj izvedli junijsko odpravo so odpovedali prihod in glede na to, tudi naši zlati mepijevci na njihovo veliko žalost v jeseni ne bodo potovali v Anglijo. S strani Zavoda MEPI je prišlo navodilo, da se konec junija odprave že lahko izvajajo in da v korona letu ni potrebno izvesti poskusne in kvalifikacijske odprave, ampak zadošča le ena.

Tako smo na gimnaziji načrtovano poskusno odpravo v juniju odpovedali in bomo opravili odpravo skupaj na srebrni in zlati stopnji v  avgustu in sicer na trasi od Škofje Loke do Bohinja.

V ta namen smo se 16. in 17. junija dobili v šoli in se v dveh dneh na odpravo kar dobro pripravili. Pregledali smo vso  opremo,  od oblačil do šotorov in spalnih vreč,  preskusili kuhalnike in naše kuharske sposobnosti, s kompletno opravo smo se potem  odpravili na Lubnik in v realnosti videli koliko kondicije smo pridobili oz. izgubili v domači karanteni. Mlada zdravnica Katarina Trdina nam je nazorno s številnimi praktičnimi primeri pokazala osnove prve pomoči in pomembnost varovanja in preventive na tem področju. Naš glavni mepi mentor Jaka Kregar je izpopolnil naše znanje orientacije in topografije. Sledilo je še načrtovanje poti pod strogim očesom prof. Gašperja Murna, ki se je zavleklo v pozno popoldne.

Tako smo na koncu šolskega leta zadovoljni, pripravljeni in v velikem pričakovanju avgustovske odprave.

Tekst: Ana Prevc Megušar, pomočnica ravnatelja

Fotografije: Ana Prevc Megušar in Jure Jelenc

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...