Pojdi na glavno vsebino

Mepi odprava iz Poljanske doline v Bohinj

Tik pred začetkom novega šolskega leta so udeleženci MEPI programa na Gimnaziji Škofja Loka opravili srebrno kvalifikacijsko odpravo in  zlato poskusno odpravo. Na poti od Visokega v Poljanah do Bohinja se je 37im škofjeloškim gimnazijcem pridružilo 16 mepijevcev iz gimnazije Pierre de Coubertin iz Tabora na Češkem in 3 dijaki Šolskega centra.

Vsem udeležencem čestitamo, da so premagali vse napore in prepreke, ter uspešno prišli na cilj.

Objavljamo nekaj popotnih utrinkov skupin:

Ta odprava nam je prinesla veliko novih izkušenj, predvsem kako po tem, ko se izgubiš spet najdeš pravo pot. Verjamemo da so se tisti dan profesorji zabavali ob pogledu na GPS sledilec, ki smo ta dan nosili zaradi orientacijsko  zahtevnejše poti. (skupina Strela Makvin)

Drugi dan smo se sladkali s flancati na vrhu Ratitovca, božali konje malo kasneje ter se malo ustrašili strele, ki je udarila v naši bližini na Soriški planini.(Skupina Bobri)

Na svoji poti smo se srečale s kar nekaj ovirami, vendar je bilo prav tako ogromno lepih trenutkov. S skupino smo si stale ob strani in se spodbujale vse do konca. Občudovale smo lepe razglede, še posebej na Ratitovcu, kjer smo jedle odlične flancate ter na najvišjem vrhu naše odprave, Altemaverju. Celotna odprava nam bo ostala v zelo lepem spominu. (Hitre in drzne)

Če v Bohinju dež ne bi imel “tamladih”, ob koncu te odprave ne bi rabili sušiti šotorov v naših garažah še cel teden! Preživeli smo tri dni hrane iz vrečk, zakopavanja … z lopatkami, švicanja pod palerinami in vstajanja ob 5.50. Ampak ni bilo vse tako črno kot se sliši, saj smo na vrhu Ratitovca dobili odlične flancate. Hoja je bila zabavna, zanimiva in tudi utrujajoča, še posebej ko je prof. Murn rekel,  da bo malo “gore dole”, hodili pa smo le v klanec gor. Domov odhajamo utrujeni, a ponosni, da smo opravili srebrno stopnjo MEPI-ja, ki si jo bomo zagotovo za vedno zapomnili. (Vrane kmajo velike možgane)

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...