Pojdi na glavno vsebino

Mednarodna izmenajva z Dansko

Tik pred začetkom letošnjega šolskega leta se je 24 dijakov Gimanzije Škofja Loka skupaj s profesoricama Ano Prevc Megušar in Natašo Šolar odpravilo na Dansko. Tako so vrnili obisk danskim dijakom gimnazije Himmelev iz Roskildeja, ki so bili na obisku v spomladanskem  času.

V tedenski izmenjavi so slovenski dijaki  kar dobro spoznali Dansko, njeno kulturo, način življenja, način pouka in seveda tudi to, kako mladi na Danskem preživljajo svoj prosti čas. V dneh, ki so bili namenjeni ogledom so se sprehodili po  Roskildeju, si ogledali vikinški muzej  in se preiskusili v veslanju vikinških ladij, v Kobenhavnu jih je med znamenitosmi najbolj prevzel Tivoli.  Oddpravili so se na S Danske na "Hamletov grad", in čez morje pogledali še  proti Švedski. V dneh, ki so bili namenjeni pouku, so se slovenski dijaki pri športni vzgoji učili danskih plesov, pri geografiji  so spoznavali geografske, zgodovisnke in kulturne znamenitosti Danske. En dan pa je bil namenjen delu na terenu, ko so se dijaki s kolesi opravili na podeželje in v potokih preučevali kvaliteto vode.

Dijaki so tako preživeli nepozaben teden na Danskem in upamo, da se bo izmenjava v prihodnjem letu spet ponovila, seveda z drugo posadko dijakov.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...