Pojdi na glavno vsebino

Krst prvošolcev

Krst prvošolcev

V četrtek, 7. septembra, so prvošolci Gimnazije Škofja Loka so uspešno opravili krst in dali slovesno zaprisego 4. letniku.

Svojo zrelost in sposobnosti so morali pokazati z uspešno opravljenimi nalogami.  Najprej so morali posamezni razredi »fazanov« na čimbolj ustvarjalen in inovativen način  predstaviti zgodbo zamorca, ki ima častno mesto v škofjeloškem grbu, saj se za gimnazijca spodobi, da pozna zgodovino in posebnosti mesta, kjer je njegova gimnazija. V predstavljenih zgodbah in dramatizacijah smo tako lahko videli različne obraze, vloge  in pripetljaje temnopoltih varuhov škofjeloške gospode. 

Po predstavitvi zgodb so se razredi pomerili v različnih spretnostih in kompetencah, ki pritičejo gimnazijcu: občutku za ritem, v moči in spretnosti različnih mišic, tudi obraznih, sposobnosti opazovanja in likovnega izražanja, v nebesedni komunikaciji. V vseh preizkusih se je najbolj izkazal 1. a razred, vsi razredi pa so seveda zbrali zadostno število točk za opravljeni krst.

Po slovesni zaprisegi, v kateri so prvošolci obljubili brezpogojno spoštovanje ter poslušnost in  uslužnost najstarejši generaciji na šoli,  so se podali skozi vrata modrosti in tako častno vstopili v gimnazijsko realnost.

Tekst: Ana Prevc Megušar, pomočnica ravnatelja

Fotografije: Žan Križnar in Nejc Prezelj, 4. e

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...