Pojdi na glavno vsebino

Krst prvošolcev

KRST PRVOŠOLCEV

v petek,  9. septembra je na gimnaziji 157 dijakov  1. letnika na krstu s prisego obljubilo zvestobo gimnazijskim načelom in uslužnost 4. letnikom.  

Priprave na krst so v 1. letniku potekale že 6. In 7. uro, ko so skupaj s svojimi razredniki reševali nalogo, ki so jo dobili od 4.letnikov – vsak razred je moral iz dobljenih materialov izdelati zamorca, ki je upodobljen v  škofjeloškem  grbu.

Na krstu, ki se je začel ob 13. uri,  so po slovesno zapeti slovenski himni razredi drug za drugim predstavili svoje temnopolte varuhe fresinških škofov.  Tako smo videli naravoslovnega zamorca ovenčanega z listi iz narave in oboroženega z matematičnimi pripomočki, klasičnega, ki je bil največji in najhitrejši, zamorec 1. c  se je ponašal z naslovom Miss Universe,  zamorec 1. d in njegovi spremljevalci so se preiskušali v impro ligi, evropski je prišel še z škofom in uprizoril bitko z medvedom, zamorec iz športnega razreda pa je,  kot se za ta razred spodobi prišel na oder kar s smučmi. Po predstavitvi zamorca je vsak razred bolj ali manj uspešno rešil še dodeljeno nalogo.

Komisija je na krstu najbolje ocenila 1. e razred.

Po slovesni prisegi so  dijaki 1. letnikov po kolenih in koruzi lahko vstopili skozi vrata učenosti v gimnazijske vrste.

Čestitamo vsem prvošolcem za uspešno opravljen krst, hkrati pa se zahvaljujemo  ekipi 4. letnika za odlično pripravo, dobre ideje in organizacijo.

Teskt: Ana Prevc Megušar, prof.

Fotografije: Žan Križnar, 3. e in  Bor Dolenc, 2. e

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...