Pojdi na glavno vsebino

Koncert filmske glasbe

KONCERT FILMSKE GLASBE

Simfonični orkester Crescendo, ki deluje pod okriljem Gimnazije Škofja Loka in KD Kamniti most je v petek, 29. novembra 2013, v polni dvorani Sokolskega doma pod vodstvom mladega dirigenta Žige Kerta pripravil koncert filmske glasbe. Tako so poslušalci lahko uživali v skladbah iz filmov Robin Hood, The Mission, Mamma Mia, Cvetje v jeseni, Kekec, Adiemus in Pirati s Karibov. Pri skladbah Adiemus in Kekec se je orkestru pridružil tudi Mešani pevski zbor Gimnazije  Škofja Loka in solistka Eva Čeh, tako, da je tudi oder z več kot sto nastopajočimi pokal po šivih od mladostne  energije, ki so jo izvajalci vložili v svojo iskreno in kvalitetno izvedbo.

Aplavz navdušenega občinstva ob koncu koncerta, ki ga kar ni hotelo biti konec,  je bil tako največja nagrada vsem izvajalcem, predvsem pa odličnemu dirigentu Žigu Kertu.

Koncert so domiselno in izvirno povezovali člani impro gledališča na Gimnaziji Škofja Loka, pod vodstvom Tatjane Žagar.

Koncert sta z uvodnim nagovorom uvedla ravnatelj gimnazije Jože Bogataj in župan Občine Škofja Loka mag. Miha Ješe. Koncert je potekal v sklopu mednarodne konference Sen – Act.

 

Ana Prevc Megušar, prof.

 Foto: Aleksander Igličar in France Stele

 

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...