Pojdi na glavno vsebino

Končana dvomesečna izmenjava danskih dijakinj

Kot že štiri leta doslej, je Gimnazija Škofja Loka v sodelovanju s Himmelev Gymnsium iz Roskilda na Danskem omogočila izmenjavo dvema danskima dijakinjama, ki sta preživeli 2 meseca pri gostitljicah, Emi Podobnik in Tii Trampuš, obe dijakinji 3. letnika. 

Amalie Gamborg in Emilie Kaxe sta v času bivanja pri nas obiskovali tisti del pouka, ki sta mu lahko sledili: tuji jeziki in športna vzgoja,. prof. Bernarda Pavlovec Žumer pa ju je uvajala v osnove slovenščine.

Danski dijakinji sta imeli možnost, da se udeležita tudi številnih obšolskih dejavnosti in strokovnih ekskurzij. Tako sta bili z dijaki 2. b na strokovni ekskurziji v Istri, z dijaki zgodovine na Primorskem, nekaj ogledov pa sta naredili skupaj z anglešlkimi dijaki v okviru izmenjave z dijakiTruro School iz Cornwalla. Bili sta tudi tuji gostji na našem tradicionalnem tujejezičnem recitalu Jezik - kultura in tradicija v okviru UNESCO ASP mreže slovenskih šol. Obenem sta redno spremljali pouk tudi na svoji šoli in  pravočasno oddali vsa pisna poročila  danskim učiteljem. 

Njuno bivanje se v tem tednu zaključuje, Tia in Ema pa že nestropno pričakujeta december, ko odhajata na dvomesečno bivanje na Dansko k svojima dobrima prijateljicama. 

 Za pomoč pri koordianciji mednarodne izmenjave se zahvalujejm strokovnim sodelavkam  Saši Bogataj Suljanović, Nataši Zaplotnik in Ani Prevc Megušar.

Jože Bogataj, ravnatelj 

  • Izmenjava izkušenj
  • Amalie in Emilie
  • Ema in Tia
  • Štiri prijateljice
  • Emilie in Ema
  • Amalie in Tia
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...