Pojdi na glavno vsebino

Kdor bere, raste

Kljub posebnim razmeram v zvezi s širjenjem koronavirusa nam je uspelo, da smo s knjižničarkami iz Knjižnice Ivana Tavčarja že dvanajstič izpeljali projekt Rastem s knjigo. Tako kot v preteklem šolskem letu smo se odločili, da splošne knjižničarke zaradi znanih okoliščin pridejo k nam in v šolski knjižnici predstavijo projekt, značilnosti splošne knjižnice, njene storitve, predvsem pa darilno knjigo (Gremo mi v tri krasne), njeno avtorico (Natašo Konc Lorenzutti) in predvajajo predstavitveni film. V drugem delu srečanja dijaki prvega letnika, ki organizirano sodelujejo v projektu, naredijo tudi nekaj vaj v COBISS-u in se tako seznanijo z nacionalnim vzajemnim katalogom in možnostmi iskanja gradiva.

Na šoli si prizadevamo, da smo v projekt redno vključeni, saj se nam njegovi cilji (spodbujanje bralne kulture, motiviranje za obisk knjižnic in za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter dopolnitev KIZ-a) za razvoj in rast mladostnikov zdijo v več smislih pomembni. Nosilci projekta (JAK v sodelovanju z MK, MIZŠ, ZRSŠ, MKL, ZBDS, DSP) zagotavljajo kakovostno pripravljeno dejavnost z zanimivimi možnostmi nadgradnje.

Letos je bil na javnem razpisu za knjižni dar izbran mladinski roman, ki ponuja aktualna izhodišča za razmišljanje in razpravljanje o zasvojenosti s sodobnimi komunikacijskimi napravami in o drugih težavah (motnje hranjenja), ki jih v družbi, še zlasti pa pri mladostnikih, moramo zaznavati in tudi reševati.

Knjižničarkam iz Knjižnice Ivana Tavčarja se ponovno iskreno zahvaljujemo za izvedbo programa in upamo, da bomo uspešno sodelovali še naprej.

Marija Kokalj Auguštiner, prof., knjižničarka
Povezave:
Dobre knjige (anotacija romana): https://www.dobreknjige.si/Knjiga.aspx?knjiga=7515
Predstavitveni film: https://www.youtube.com/watch?v=sbhstiBwYVs
Gremo mi v tri krasne: pogovor Gaje Kos z avtorico Natašo Konc Lorenzutti
https://www.youtube.com/watch?v=dFdAeSmbZ-Y

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...