Pojdi na glavno vsebino

Priprave na debatno tekmovanje v nemščini »Jugend debattiert«

V petek, 31. 1. 2020, smo se štiri dijakinje Gimnazije Škofja Loka udeležile delavnice Jugend debattiert (JD) (Mladi debatirajo), kjer se dijaki pripravljajo na srednješolsko JDI-predtekmovanje.

Delavnico je organiziral Goethe-Institut Ljubljana, udeležili pa so se je še dijaki Gimnazije Novo mesto, Gimnazije Ljutomer, Gimnazije Murska Sobota, ter Gimnazije Ravne na Koroškem. Vse skupaj sta vodila predlanska zmagovalca tekmovanja Tilen Maček in Erik Hauzer. Delavnica je potekala v nemškem jeziku. Pri tem smo se  učili  samostojno zastopati svoja mnenja in vadili debatiranje v nemščini.

Vzdušje je bilo zelo sproščeno. Najprej smo določili temo, nato pa smo o tem debatirali. Vsi so bili zelo prijazni in vedno pripravljeni priskočiti na pomoč.

Tekmovanje bi priporočila vsem, ki že imajo izkušnje z nemščino, saj debatiranje v jeziku, ki ni tvoj materni, predstavlja svojevrsten izziv. Prav tako teme niso preproste, saj se nanašajo tako na politiko, kot tudi na zgodovino Evrope in človekove pravice. 

Ana Križaj, 2. B

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...