Pojdi na glavno vsebino

Informativni dan na Gimnaziji Škofja Loka

V petek, 15., in soboto, 16. februarja, smo na gimnaziji v okviru informativnega dne gostili devetošolce in osmošolce, ki se zanimajo za nadaljevanje šolanja na Gimnaziji Škofja Loka. V plenarnem delu smo v predavalnici predstavili način dela z dijaki, skozi katerega  razvijajo potenciale, postanejo avtonomni, se prizadevajo za tople, zaupljive medosebne odnose. Predstavili smo smeri izobraževanje, možnosti  vpisa na nadaljnji študij, rezultate, ki jih dosegajo naši dijaki, programe znotraj obveznih izbirnih vsebin. Za kulturni program so poskrbeli člani impro gledaišča, s svojo glasbeno točko pa nas je navdušil Dane Jemc.

Po skupnem delu so bodoči gimnazijci lahko obiskali dve delavnici. Izbirali so lahko med: španščino, francoščino, ruščino, latinščino,  nemščino, kemijo, fiziko, biologijo, zgodovino in retoriko. Ob tem so izvedeli veliko o samem načinu dela pri pouku, hkrati pa so lahko začutili tudi utrip šole, odnose med učitelji in dijaki. Učitelji so starše povabili na klepet ob kavi in čaju.

Vsem devetošolcem in osmošolcem ter njihovim staršem se zahvaljujemo za obisk, vsem gimnazijcem pa hvala za pomoč pri organizaciji informativnega dne.

Fotografije: Lan Mohorič Bonča, 1. b in Ana Prevc Megušar

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...