Pojdi na glavno vsebino

"Gremo mi v tri krasne"

V sodelovanju s Knjižnico Ivana Tavčarja Škofja Loka smo januarja 2022 že dvanajstič izpeljali projekt RSSŠ. Dijaki 1. letnika so prejeli knjižni dar, in sicer mladinski roman Nataše Konc Lorenzutti »Gremo mi v tri krasne«, ki ponuja aktualna izhodišča za razmišljanje in razpravljanje o zasvojenosti s sodobnimi komunikacijskimi napravami in o drugih težavah mladostnikov (motnje prehranjevanja …).
Dijake 1. letnika smo povabili, da sodelujejo pri pogovoru o prebranem romanu. Delavnice se je udeležilo deset dijakinj. Skupaj smo si ogledali odlomek intervjuja z avtorico in se nato pogovarjali o osebah, ki nastopajo v zgodbi, o njihovih težavah in družinskih razmerah, o načinih strokovne pomoči, o sodelovanju pisateljice z različnimi strokovnjaki in ustanovami, o strukturi romana in njegovem jeziku.
Branju so se pridružile tudi tri mame prvošolcev in učiteljica slovenščine.
Dijakinje, ki so sodelovale pri pogovoru, so prispevale izbrane misli oz. citate iz romana. Prejele so delovni list (izroček) s strukturirano analizo izbranih segmentov romana, s čimer si lahko pomagajo tudi pri naslednjih branjih. Osebni izvod romana je dragoceno izhodišče za skupno branje in ponuja neobvezno spodbudo za pogovor o prebranem, hkrati pa je lep prispevek k zbirki domače knjižnice.


Marija Kokalj Auguštiner, prof., knjižničarka

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...