Pojdi na glavno vsebino

Gimnazijski mozaik

GIMNAZIJSKI MOZAIK – kulturni utrinki z Gimnazije  Škofja Loka

V petek, 30. septembra 2016 so na kulturni  prireditvi Gimnazijski mozaik  dijaki loške gimnazije  predstavili nekaj kulturnih utrinkov, ki so jih ustvarili v preteklem šolskem letu. Publiko v polni dvorani Sokolskega doma so navdušili s  svojo ustvarjalnostjo, talenti ter mladostno energijo. Prireditev je bila dobrodelne narave, zbrana sredstva smo namenili  gimnazijskemu skladu Gaudeamus. 

Mozaik so sestavljali kamenčki raznovrstnih kulturnih barv, od pesniških,  gledaliških, ob maturantskem filmu 4. e tudi  filmskih. Največ jih je bilo obarvanih glasbeno. Tako so nastopili  dijaki, ki se ob rednem  gimnazijskem  programu tudi glasbeno izobražujejo: saksofonist Gregor Rihtaršič, 4. a pianistka Janina Grašič Jerman, 2. e  ter baletna plesalka Hana Koman, 4. a. Nastopil  je gimnazijski band DOTS v sestavi Nejc Pipp, 2. e,  vokal,  Luka Jelovčan, 4. d in Krištof Pogačnik, 4. c na kitarah ter Lana Benedičič, 2. e na tolkalih.  Prisluhnili smo avtorski literaturi gimnazijskih literarnih ustvarjalcev Gregorju Gartnerju, 4. e Gregorju Rihtaršiču, 4. a in Tadeji Rožman, 4. c. Francosko poezijo je ob spremljavi kitare odlično interpretiral Rok Pintar, 4. c nemško pesem Lass die Sonne in dein Herz pa je ob zanimivi koreografijo zapel cel razred dijakov, ki se učijo nemščino.  V programu je bilo tokrat veliko zborovske glasbe, slišali smo pesmi raznovrstnih žanrov, časov in svetov, ki so jih interpretirali Mladinski pevski zbor Gimnazije Škofja Loka ter gostujoči pevski zbor  Crescendo, ki ga v glavnem sestavljajo nekdanji loški gimnazijci. Oba zbora pojeta pod taktirko zborovodje Žige Kerta.

Posamezne kamenčke so v celovito  mozaično sliko povezali izvirni, duhoviti prizori gimnazijskega impro gledališča O.sti Jarej. V okviru skupine so tokrat nastopili: Petra Štibelj, 2. a, Manca Štirtof, 1. a, Brina Habjan, 1. d, David Zalar, lanski 4. e, Andraž Rozman, 3. c in Matija Tolar, 2. a, ob nekaterih prizorih pa se jim je pridružila tudi njihova menotorica Tatjana Žagar.

Loški gimnazijci so s prireditvijo spet potrdili dvoje, da imajo ob zahtevnem gimnazijskem programu še vedno čas za kulturno udejstvovanje in razvijanje svojih raznovrstnih talentov ter da jim je mar tudi za dobrodelnost in pomoč vrstnikom.

Hvala vsem obiskovalcem in poslušalcem, hvala za dobrodelne prispevke (zbrali smo več kot 300 evrov) NEJVEČJA ZAHVALA PA VELJA VSEM NASTOPAJOČIM IN NJIHOVIM MENTORJEM.

Tekst: Ana Prevc Megušar
Fotografije: Jože Bogataj in Žan Križnar 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...