Pojdi na glavno vsebino

Bronasta medalja na naravoslovni olimpijadi

Med 28. aprilom in 5. majem je v Ljubljani potekala 16. evropska naravoslovna olimpijada (The European Union Science Olympiad – EUSO), na kateri se je v iskanju rešitev interdisciplinarnih nalog s področja znanstvenih ved naravoslovja – biologije, kemije in fizike – med seboj pomerilo 156 mladih znanstvenikov, starih do 16 let. Na tekmovanju je bilo 52 ekip iz 25 držav Evropske unije.  

Slovenijo so na tekmovanju zastopali najboljše uvrščeni tekmovalci iz državnega tekmovanja. Slovenija je imela kot gostiteljica olimpijade pravico do štirih ekip.

V olimpijsko ekipo se je kot edinemu dijaku iz 1. letnika uspelo  uvrstiti tudi loškemu gimnazijcu  Simonu  Bukovšku. Skupaj z Niko Kobetič iz Gimnazije Bežigrad in Izidorjem Gregoričem iz Srednje šole Slovenska Bistrica so sestavljali slovensko ekipo B2. Slovenske ekipe so odlično nastopile in osvojile zlato, srebrno in dve bronasti medalji.

Simon Bukovšek je skupaj s svojo ekipo na EUSO 2018 osvojil bronasto medaljo.

Simonu čestitamo za izreden uspeh. Čestitke pa veljajo tudi njegovim mentorjem na Gimnaziji Škofja Loka: Mojci Mravlja, prof., Mojci Tolar, prof. in Anici Šaljaj, prof.

Fotografije: arhiv ZOTKS

https://www.euso2018.si/contest/results/

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...