Pojdi na glavno vsebino

Ekskurzija po reki sedmerih imen

V četrtek, 19. 5. 2022, smo se dijaki 3. a razreda ter dijaki 2. a razreda odpravili na ekskurzijo po reki sedmerih imen. Ekskurzijo smo organizirali dijaki 3. a letnika in vodili delavnice, ki so potekale na sami ekskurziji.

Na pot smo se odpravili ob 7:15 iz Škofje Loke. Najprej smo se odpravili na Cerkniško jezero, kjer smo pomerili kvaliteto vode ter prsti ob  jezeru. Nato smo se z kanuji odpravili po Cerkniškem jezeru. Po še dveh delavnicah o orientaciji in družbeni geografiji smo imeli krajšo malico, nato pa smo se odpravili v Rakov Škocjan.

V Rakovem Škocjanu smo na delavnicah govorili o kraških pojavih, težavah življenja na kraškem površju, prav tako pa smo debatirali o etičnosti ubijanja divjih zveri za zaščito drobnice.

Za konec smo se odpravili še v Planinsko jamo, kjer smo najprej poslušali krajše predavanje o tem, kako se jame rišejo in merijo, nato pa smo se odpravili v samo jamo.

Ob koncu dneva smo bili vsi že zaspani, ampak prav tako srečni, da smo lahko videli še en konec naše prelepe Slovenije, ki je bil do sedaj nam morda skrit.

Ob koncu ekskurzije smo tako ponosni in zadovoljni, da nam je ekskurzija uspela.

Tomaž Jelenc, 3. a

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...