Pojdi na glavno vsebino

Državno tekmovanje iz znanja španščine

 Na državnem tekmovanju Dilo en español (Povej po špansko) se dijaki tretjih letnikov srednjih šol preizkusijo v znanju španščine in poznavanju španske ter hispanoameriške  kulture. Vsako leto je tekmovanje v drugem slovenskem kraju, spremlja pa ga pester kulturni program, ki je namenjen tekmovalcem in vsem ljubiteljem španščine. 

Letošnje državno tekmovanje je potekalo na Gimnaziji Škofja Loka. Udeležilo se ga je 76 dijakov s 27 slovenskih srednjih šol. V dopoldanskem delu so tekmovalci dokazovali svoje znanje španščine, v popoldanskem delu pa so odkrivali lepote Škofje Loke. Tekmovanje se je zaključilo v Sokolskem domu, kjer sta  rojena govorca španščine, Kolumbijca Camilo Acosta Mendoza in David Andrés Hoyos Batero, najprej predstavila Kolumbijo v sliki in besedi. Predstavitvi Kolumbije je sledil kulturni program, ki so ga pripravili dijaki Gimnazije Škofja Loka, zaokrožila pa ga je podelitev nagrad najboljšim dijakom. Na zaključni prireditvi, ki je bila v znamenju španske in latinoameriške glasbe, plesa ter besede, so nas s svojo prisotnostjo počastili predstavniki španskega veleposlaništva v Sloveniji in župan Občine Škofja Loka, mag. Miha Ješe. 

Državnega tekmovanja sta se udeležili tudi dve dijakinji Gimnazije Škofja Loka, Jerca Kavčič in Nika Krvina. Obe sta dosegli srebrno priznanje in za njun dosežek jima čestitamo!

 Tekst: Melita Perkovič, prof.
Fotografije: Nejc Prezelj 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...