Pojdi na glavno vsebino

Dobrodelna prireditev Dijak dijaku

V četrtek, 15. decembra, so dijaki 2. letnikov skupaj za razredniki pripravili praznični sejem, kjer je vsak razred po svoje oblikoval svojo stojnico v izbrani barvi. Priznati je treba, da so se je vsak razred posebej prizadeval, da bi bil najboljši. 

Dijaška domišljija v praznični ponudbi preesegla vsa pričakovaja. Na prodaj so bili novoletne voščilnice, okraski, loški kruhki in piškoti vseh vrst, pekli so celo palačinke in valfe, v hladnem večeru je bilo mogoče dobiti tudi vroč čaj in okusne štruklje. 

Osrednja prireditev, letos poimenovana Predan_a.si  je bila ob 18. uri v šolski predavalnici. Dijaki so v dobri uri pokazali, kaj vse zmore njihov talent. Od plesa, pesmi in igre - vse na temo predanosti delu, veselju in mladostni razigranosti. Naši letošnji gostje so bili učenci Osnovne šole Škofja Loka - Mesto, ki so se predstavili z odlično plesno točko in skečem v angleščini. Vse mentorice so lahko ponosne na svoje dijake, ki so se resično izkazali. 

Četrtkov večer je izzvenel v dobrodelnosti. Predsednica sklada Glaudeamus na Gimnaziji Škofja Loka Irena Florjančič je poudarila, da darujemo z razlogom, z dobrim namenon, da pomagamo tudi tistim dijakom, ki sami ne zmorejo, pa bi se radi skupaj s svojimi sošolci družili v različnih šolskih dejavnostih. 

Za koordinacijo dobrodelnega koncerta in prazničnega sejma so skrbele: Ana Prevc Megušar, Irena Florjnačič in Saša Bogataj Suljanović. 

Prireditev ima tekmovalni značaj. Strokovna komisija bo do ponedlejeka do 10. ure, ko bo razglasitev zmagovalca, ugotavljala, kateri od razredov se je najbolj potrudil pri stojnici, prodaji, povabil največ obiskovalcev na prireditev in nenazadnje, komu je uspelo največ prispevati v dobrodelni sklad. 

Po prvih vtisih in odmevih učiteljev in staršev, ki so se množično udeležili prireditve, so zmagovalci prav vsi dijaki 2. letnika, kajti čutiti je bilo njihovo predanost našemu skupnemu cilju, to je pomagati. 

Hvala staršem za pomoč pri realizaciji prireditve. 

ravnatelj 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...