Pojdi na glavno vsebino

Dobrodelna prireditev Dijak dijaku

Po lanskem premoru, ko zaradi pandemije in posledično pouka na daljavo, ni bilo mogoče izpeljati nobenih načrtovanih koncertov, prireditev in srečanj, smo letos kljub vsemu, ob upoštevanju  koronskih ukrepov izpeljali tradicionalno dobrodelno prireditev sklada Gaudeamus, Dijak dijaku. Prireditev je bila v petek, 17. decembra ob 18. uri v predavalnici šole. Dijaki so pripravili 14 kulturnih točk v različnih glasbenih in gledaliških zasedbah. Pri izvedbi pesmi iz muzikala Cvetje v jeseni se je dijakom na odru pridružil tudi prof. kemije Gašper Murn.  Tema večera je sledila letošnji gimnazijski rdeči niti, to je hvaležnosti. Povezovalca sta nam  zato med kulturnimi točkami interpretirala simpatične izjave dijakov, za kaj vse so hvaležni v tem letu.

Prireditev si je zaradi ukrepov  lahko v živo ogledalo le 50 poslušalcev, vsi ostali so se nam lahko pridružili v živem prenosu preko facebooka, ki ga je ob pomoči Matador produkcije, izpeljala ekipa medijskega krožka pod mentorstvom Domna Koširja.

Na začetku prireditve sta poslušalce nagovorila predsednik društva Gaudeamus prof. Matic Močnik in ravnatelj šole Jože Bogataj.

V preteklih letih  so dijaki 2. letnika v avli šole, hkrati s prireditvijo pripravili tudi dobrodelni bazar. Ker letos to ni bilo možno, so dijaki namesto bazarja pripravili darilne škatle, ki so jih obiskovalci lahko dobili v zameno za prostovoljni prispevek.

Veseli smo, da nam je celotna dobrodelna akcija Dijak dijaku tudi v teh zahtevnih časih uspela. In prav zato  smo ob uspešni izvedbi imeli še bolj žareče oči in še več nasmeha na obrazu, saj smo videli, da se z dobro  voljo, pripravljenostjo in trudom, ki odženejo »jamranje«,  da narediti veliko  dobrega.

Zahvala  vsem dijakom, ki so nastopili na prireditvi, pripravljali darila, pekli piškote, izdelovali voščilnice in postorili še marsikaj drugega.

Če ste ogled prireditve v živo zamudili, si lahko nastope dijakv ogledate na povezavi: https://youtu.be/UpJtoTmJTTU

Tekst: Ana Prevc Megušar, pomočnica ravnatelja

Fotografije: Bor Dolenc

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...