Pojdi na glavno vsebino

Dobri nastopi na področnem in državnem tekmovanju iz atletike

Dobri rezultati na področnem  tekmovanju v atletiki

V petek 10. maja je 14 dijakov in dijakinj Gimnazije Škofja Loka nastopilo na področnem tekmovanju v atletiki v Kranju. Čeprav nas je pričakalo megleno in mrzlo vreme je kmalu posijalo sonce. Moška štafeta 4X100m je zmagala (Rino Rahmanovič, Martin Mlinšek, Livk Aljaž Oskar, Jakob Praznik), ženska štafeta (Katja Šturm, Ema Hegler, Nika Bobnar, Lana Mrak) pa je bila 2., Lan Mohorič Bonča je bil 2. v teku na 1000m, Rahmanivič Rino 3. v skoku v daljino, Martin Mlinšek 2. v teku na 100m, Kopač Lina 2. v skoku v daljino. Uspešno so nastopili še: Samo Pucihar 400m, Manca Dolenc 100m, Naja Tomše 400m, Klara Rajšek 1000m.

 

Ženska štafeta za las zgrešila stopničke na državnem prvenstvu v atletiki

Zardi dobrih rezultatov na področnem tekmovanju sta si tako moška kot ženska štafeta izborila nastop na državnem tekmovanju v atletiki. Rino Rahmanovič in Lina Kopač pa še v skoku v daljino.

Na dan tekmovanja, v petek 15. maja, je Zofka pokazala zobe in v Mariboru sta nas pričakala dež in zasneženo Pohorje. Vsemu navkljub smo nastopili in ženska štafeta 4X100m (Ema Hegler, Urša Gorišek, Lina Kopač, Lana Mrak) je zasedla odlično četrto mesto v državi. Moška štafeta 4X100m (Jakob Praznik, Samo Pucihar, Livk Aljaž Oskar, Rino Rahmanovič) je bila 11., Rino Rahmanovič se je uvrstil v finale skoka v daljino in zasedel 7. mesto. Lina Kopač se je nastopu v skoku v daljino zaradi težkih pogojev odpovedala, vendar nastopila v štafeti.

Hvala vsem za dobro voljo in lep športni dosežek.

Marko Luževič, prof.     

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...