Pojdi na glavno vsebino

Dijaki 2. letnika sodelovali na Taborskih srečanjih na Češkem

Obisk mesta Tabor in Prage 

44 dijakov 2. letnika Gimnazije Škofja Loka je bilo v času od 10. do 14. septembra v mestu Tabor na Češkem, kjer so se udeležili že 24. mednarodnega srednjeveškega festivala Taborska srečanja (www.taborskasetkani.eu). Delavno petkovo dopoldne so preživeli v različnih delavnicah  na partnerski šoli Taborske Soukrome Gymnasium v Taboru, ogledali so si grad Hluboka in v popoldanskem času še glavne znamenitosti mesta Tabor ter muzej, posvečen hustiskemu gibanju na Češkem.

Kakor je v navadi že vrsto let, dijaki sodelujejo na krajši sobotni slovesnosti ob lipi prijateljstva med slovenskim in českim narodom, ki v Taboru raste že 15 let. Mimogrede, dijake je spremljala tudi uradna delegacija Občine Škofja Loka, ki je v sodelovanju z MZZ in slovenskim veleposlaništvom v Pragi te dni v dveh čeških občinah v okolici Tabora posadila novi lipi prijateljstva. Popoldne smo  z dijaki sodelovali tudi v povorki, ki jo sestavljajo skupine iz pobratenih mest in domačini. Oblačila so si dijaki pod mentorskim vodstvom Agate Pavlovec izdelali sami. 

Nedelja je bila namenjena ogledu češke prestolnice, kjer smo lahko občudovali Plečnikova dela, praški grad in se ob lepem vremenu sprehodili preko Karlovega mostu. Na poti domov smo se za kratek času ustavili v Češkem Krumlovu, zgodovinskem mestu pod Unescovo zaščito.

 Dijake so na ekskurzijo dijake pripravljali in spremljali:  Andreja Kolar, prof., Sonja Gartner, prof. in Jože Bogataj, prof. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...