Pojdi na glavno vsebino

Dijaki 1. e na narodni izmenjavi pri ptujskih gimnazijcih

  Dijaki 1.e smo se v petek, 17. novembra odpravili na prvo izmenjavo na Ptuj. Malce negotovi smo se izkrcali iz avtobusa, a smo kmalu zaslišali zvok harmonike in se malo sprostili. Pred Gimnazijo Ptuj so nas čakali naši gostitelji, ki so nam tudi pripravili res izvrstno pogostitev in priznamo, precej se bomo morali potruditi, da se bomo njihovi pogostitvi vsaj približali. Popoldne smo si ogledali knjižnico Ivana Potrča, ki je zelo velika in lepo urejena ter hrani preko 35 000 enot gradiva. Kasneje smo se sprehodili po Ptuju, se pogreli v Teti Fridi, najboljši slaščičarni na Ptuju, in stkali prijateljske vezi.     

Naslednji dan smo se zbudili v lepo, že skoraj zimsko jutro. Dopoldne smo si ogledali Ptujski grad, nato pa smo si privoščili kosilo. Čeprav smo bili pred odhodom na Ptuj malce zaskrbljeni in negotovi, nam je bilo pred odhodom domov kar hudo, da je vse tako hitro minilo.

Na Ptuju smo preživeli odličen vikend in pridobili izkušnjo več. Komaj čakamo, da prijatelje s Ptuja spet srečamo, tokrat v Škofji Loki.                                        

Tekst: Klara Rajšek, 1. e, Fotografije: Jure Kovač, 1. e

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...