Pojdi na glavno vsebino

Dan sajenja drevesa - ENO Tree Planting Day

 21. september je OZN poglasila za svetovni dan miru. To je tudi dan, ko se tisoče šol in otrok vsega sveta poveže v skupni misli miru in prijateljstva in ob 12h po lokalnem času sadi drevesa miru. Drevo je simbol. V prvi vrsti nas opominja na pomen narave in okoljevarstvene zaščite. In drugič – simbolizira sodelovanje šol vsega sveta. Živimo v povsem različnih kulturah, vendar globoko cenimo bogastvo naše različnosti. Spoštujemo pravice vsakogar, tudi pravice narave in živali.

ENO program se je začel v finski vasici ENO in do zdaj dosegel že na milijone otrok, mladine, učiteljev in staršev. Tudi Gimnazija Škofja Loka kot Unescova šola sodeluje v projektu ENO Tree Planting in vsako leto v septembru v okolici šole posadi drevo. Letos smo drevesa  sadili 22. septembra ob 10.30. Častna naloga je bila zaupana dijakom 3. a, pridružili pa so se jim tudi  vrstniki s ŠC - Srednje šole za lesarstvo.   V  uvodnem nagovoru je mentorica projekta Mojca Mravlja udeležencem predstavila pomen dreves za človeka in naravo, Urban Tavčar pa je z interpretacijo pesmi dogodku dodal kulturno  noto.

Tako zdaj pred šolo rastejo tri javorjeva drevesa (Acer platanoides) . In želimo si, da bi rasli z njimi  v boljšo bodočnost!

 Tekst in fotografije: Ana Prevc Megušar, prof.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...