Pojdi na glavno vsebino

CFMUNESCO 2017

Od 25. do 28.11. smo se Ana Evelyn Davies (3. a), Rok Šarič (2. e) in Sergej Novak (4. e) udeležili mednarodnega dogodka pod imenom CFMUNESCO 2017, torej Cividale del Friuli Model Združenih narodov UNESCO.

Na dogodek nas je spremljala naša mentorica Barbare Osojnik Rajšek, nastanjeni pa smo bili v samem centru izjemno lepega, zgodovinskega mesta Čedad.

Dogajanje se je pričelo v soboto popoldne s slavnostno otvoritvijo, na kateri je tudi naša delegacija (predstavljali smo delegacijo Etiopije) prispevala uvodni nagovor. Sledili so trije dnevi zanimivega, a zahtevnega dela v komitejih. Rok je bil prisoten v komiteju Varnostnega sveta pri Združenih narodih (Security Council), Ana v komiteju za UNESCO, jaz pa v komiteju Združenih narodov za turizem (UNWTO). Vsi trije smo se predhodno dobro opremili s potrebnimi znanji, aktivno smo sodelovali in  s svojim dobrim znanjem angleščine, občutkom za sodelovanje in kritičnim načinom mišljenja veliko doprinesli debatam. 

Poleg dela v komitejih smo si ogledali lokalne muzeje na temo prve svetovne vojne in se družili z ostalimi (tristotimi!) delegati iz Italije, Avstralije, Nizozemske, Rusije, Brazilije in še nekaterih držav.

Gostitelji so pripravili okusna kosila, imenitne večerje in pester družabni večer. Z ekipo smo svoje delo opravili dobro in pustili veliko dobrih vtisov. Iz Čedada se vračamo s kopico novih znanj in izkušenj, novimi poznanstvi in odločenostjo, da še v decembru delovanje MUN predstavimo ostalim gimnazijcem terustanovimo čvrsto gimnazijsko ekipo za MUN.

V marcu naslednje leto nas na Ptuju čakajo novi izzivi na GimMUN Ptuj 2018.

Sergej Novak, 4. e

  • Uradna delegacija Gimnazije Škofja Loka
  • Sergej, Rok in Ana
  • Sergej med uradnim nastopom
  • Rok se pripravlja na nastop
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...