Pojdi na glavno vsebino

4. srečanje dijakov slovenskih klasičnih gimnazij na Gimnaziji Poljane v Ljubljani

Po zelo uspešnih srečanjih dijakov slovenskih klasičnih gimnazij v preteklih letih (prvo je bilo na 1. Gimnaziji Maribor, drugo na 1. Gimnaziji v Celju, 3. na Gimnaziji Novo mesto) je  bila v petek, 17. novembra 2017, letošnja gostiteljica Gimnazija Poljane iz Ljubljane. 

V programu, ki so ga gostitelji pripravili tudi za naše dijake 2. b in 3. b,  so si pod strokovnim vodstvom ogedali lapidarij Narodnega muzeja, semeniško knjižnico, etnografski muzej, del zbirk v Mestnem muzeju ter druge znamenitosti mesta Ljubljane (Emone), ki govore o prisotnosti Rimljanov in rimskega imperija na tem prostoru. 

V drugem delu so dijaki odigrali Sofoklejevo tragedijo Kralj Ojdipus, predstavniki vsake šole po eno dejanje.  

Druženje dijakov in strokovnih timov vseh petih gimnazij, ki izvajajo tudi program klasične gimnazije, je bilo namenjeno tako strokovnemu pregledu in poteku pouka v tem programu na posameznih šolah kakor tudi izmenjavi izkušenj in primerov dobrih praks. Aktivi učiteljev so dopoldansko druženje izkoristili tudi za pogovor s predstavnico ZRSŠ Meto Borštner, ravnatelji vseh petih šol pa za obisk semeniške knjižnice skupaj z dijaki ter evalvacijo dosednajega dela ter načrtovanje dela v prihodnje.

Dijake so spremljali: Sonja Gartner, prof., Gašper Kvartič, prof. (tudi mentor dijakom pri pripravi gledališkega vložka) in Jože Bogataj, ravnatelj. 

Gimnazija Škofja Loka bo gostiteljica 5. srečanja, ki bo čez leto dni v Škofji Loki. 

Jože Bogataj, ravnatelj 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...