Pojdi na glavno vsebino

2. srečanje srednješolskih pevskih zborov Gorenjske

Po uspelem  prvem srečanju gorenjskih srednješolskih zborov, ki je bilo v lanskem marcu na Gimnaziji Kranj, se je ravnateljem in zborovodjem zdelo zelo smiselno s srečanji nadaljevati. Tako so se gorenjski srednješolski pevci letos srečali v četrtek, 9. marca, ob 18. uri na BC Naklo.

Srečanje nima tekmovalnega značaja, ampak gre za to, da se pevski zbori spoznajo med seboj, spoznajo različno zborovsko literaturo, raznovrstne možnosti interpretacije, predvsem pa da uživajo ob svojem nastopu in ob poslušanju nastopov drugih pevcev.

Na letošnjem srečanju se je predstavilo 5 pevskih zborov: MMePZ BC Naklo, pod vodstvom Žige Kerta, MePZ prof. Janka Pribošiča Jesenice pod  vodstvom Mateje Praprotnik, Dekliški PZ Gimnazije Kranj in MMePZ Gimnazije Kranj, oba zbora je vodil Erik Šmid ter MMePZ Gimnazije Škofja Loka z zborovodjem Žigo Kertom.

Vsak pevski zbor je zapel tri pesmi – tako so skozi večer zazvenele pesmi različnih  žanrov, od umetnih skladb Gallusa in Mendelssohna, do slovenskih ljudskih v različnih priredbah,  vse do popevk in spiritualov. Koncert se je »pompozno« zaključil  s skupno izvedbo Foersterjevega Pevca.

Večer je bil bogat v raznovrstnosti skladb in odličnih interpretacij, predvsem pa spodbuden v mladostni pevski energiji in navdušenju, ki sta zaznamovala koncertni večer.

 Tekst: Ana Prevc Megušar, Fotografije: Jože Bogataj in Ana Prevc Megušar

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...