Pojdi na glavno vsebino

2. srečanje dijakov klasičnih gimnazij v Mariboru

Včeraj, v četrtek, 26. novembra 2015, so se že drugič srečali dijaki klasičnih gimnazij Slovenije. To so dijaki iz Prve gimnazije Maribor, I. gimnazije v Celju, Gimnazije Škofja Loka, Gimnazije Polajane iz Ljubljane in iz Gimnazije Novo mesto. 

Letošnje srečanje so pripravili mentorji in dijaki Prve gimnazije Maribor. Poleg kulturno-zgodovinskih znamenistosti Maribora so si dijaki ogledali tudi šolo, se družili, ob koncu pa smo prisluhnili recitalu antične ljubezenske poezije, ki so nam jo v latinščini in slovenščini predstavili dijaki vseh omenjenih šol. 

Učitelji in ravnatelji smo medtem na okrogli mizi ob prisotnosti predstavnice Zavoda RS za šolstvo, OE Maribor, razpravljali o programu klasične gimnazije v bodoče, morebitnih spremembah programa ter prilagoditvah, ki so za dijake in za ta čas nujeno potrebne. 

Zahvala za izjemno prijetno druženje gre organizatorjem ter mentorjem, profesorjem latinščine omenjenih šol in dijakom za njihov prispevek.  

Škofjeloški dijaki 1. klasičnega oddelka gostijo dijake prav tako 1. klasičnega oddelka  I. gimanzije v Celju v dneh od 27. do 28. novembra 2015. 

Jože Bogataj, ravnatelj 

  • Herman Pušnik, ravnatelj Prve gimnazije Maribor
  • Gost našega srečanja: Franci Pivec
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...