Pojdi na glavno vsebino

2. c in 2. d na razrednem vikendu v Cerknem

Dijaki 2. c in 2. d smo se v petek, 21. oktobra, odpravili na razredni vikend v CŠOD Cerkno. Ob 14.30 smo se z avtobusom odpeljali v Cerkno, kjer smo se namestili v sobe, se malo podružili, ob šestih pa nas je že čakala večerja. Po večerji smo imeli čas za učenje, ki ga je večina izkoristila za dodatno druženje, igranje namiznega nogometa in družabne igre. Nato smo skupaj z 2. d zakurili taborni ogenj, ob katerem smo prepevali, plesali različne plese, se zabavali in kvalitetno preživljali skupni čas. Po zunanjih aktivnostih so nekateri odšli spat, drugi pa smo preostanek večera preživeli ob skodelici toplega čaja in klepetali s sošolci.

Naslednje jutro nas je peščica začela dan z jogo, večina pa je poskrbela za svoj lepotni spanec do zajtrka. Po zajtrku smo se kljub nekoliko slabšemu vremenu peš odpravili do bolnice Franja. Po poti nam je vodič povedal kar nekaj zanimivosti o delovanju bolnišnice v času 2. svetovne vojne, mi pa smo si ogledali še njene obnovljene prostore. Ko smo utrujeni prispeli nazaj v Cerkno, nas je tam pričakalo toplo kosilo, nato pa smo si privoščili nekoliko daljši počitek, ki smo ga izkoristili za igranje namiznega tenisa, namiznega nogometa, družabnih iger in s poležavanjem na blazinah. Sledile so dejavnosti, kjer smo se med sabo še bolje spoznali; igrali smo se igro “Dve resnici, ena laž’’ ter druge spoznavne igre, ki nam jih je pripravila razredničarka. Vmes smo veliko razpravljali in delili svoje mnenje o aktualnih temah, naša razredničarka pa je sproščala vzdušje s prebiranjem zgodb o štirih mravljicah. Sledila je večerja, po njej pa  smo tekmovali v marshmallow izzivu, kjer smo iz špagetov, lepilnega traku in vrvice poskušali sestaviti čim višji stolp, na katerem je stal marshmallow. Razredničarka nam je dala možnost, da si za konec večera ogledamo film, ampak smo se raje odločili za skupno preživljanje časa ob družabnih igrah.

Naslednje jutro se je prav tako začelo z jutranjo jogo in zajtrkom. Po zajtrku smo pospravili sobe, nato pa je sledila še zadnja organizirana aktivnost. Drug drugemu smo pisali prijazna sporočila kot zaključek našega razrednega vikenda. Preden smo se odpravili na kosilo in potem proti domu, smo skupaj preživeli še nekaj časa v skupnem prostoru, kjer smo v sproščenem klepetu zaključili prijeten vikend.

Lucija Peternelj in Žiga Biček, 2. c

Fotografije: dijakinje 2. d

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...