Pojdi na glavno vsebino

Urška 2019, natečaj za mlade literarne talente

13. december 2018

Javni sklad za kulturne dejavnosti in revija Mentor objavljata Natečaj za mlade literarne talente Festival mlade literature Urška 2018. Namenjen je mladim neuveljavljenim avtorjem, ki pišejo v slovenskem jeziku. Zainteresirani dijaki lahko več informacij o natečaju dobite v šolski knjižnici ali na spletni strani Javnega sklada za kulturne dejavnosti. Prispevke bomo zbirali v šolski knjižnici, in sicer najkasneje do srede, 16. januarja 2019. V pregled in za pripravo na prijavo jih prinesite osebno ali jih pošljite na e-naslov knjižničarke (marija.kokalj@gimnazija-skofjaloka.si). Rok za prijavo na razpis je ponedeljek, 28. januar 2019. Regijsko srečanje z literarno delavnico bo v petek, 15. marca 2019, v škofjeloški Kašči.
V preteklih sezonah je revija SEJALEC vedno izbrala prispevke prijavljenih gimnazijcev in jih objavila. Na regijski prireditvi v Škofji Loki so bile njihove pesmi in kratke zgodbe javno predstavljene, prejeli pa so tudi posebna priznanja.
Dijaki, ki se boste prijavili na natečaj, boste svoje literarne izdelke predstavili tudi na Gimnaziji Škofja Loka, in sicer na prireditvi Noč knjige, ki jo vsako leto pripravimo v sklopu vseslovenskega Unescovega projekta ob 23. aprilu, svetovnem dnevu knjige. Vabljeni k udeležbi tudi letos!
Majda Kokalj Auguštiner, prof., knjižničarka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...