Pojdi na glavno vsebino

Rezultati Unescovega fotografskega razpisa

4. maj 2017

VODA

Življenje v vodi in ob njej ima svoje značilne obrise, svoje fotogenične trenutke. Človek bi se moral pogosto ustaviti ob vodi in prisluhniti pripovedim, ki odsevajo na njeni površini in šelestijo v njeni globini. Voda je v zgodovini človeštva vedno krojila usodo ljudi in ljudstev. A še nikoli v zgodovini človeštva ni v njenih globinah dan za dnem ugašalo toliko življenj. Voda je pot in potovanje hkrati.  Izvor življenja, trdi znanost. Voda, tiha, deroča, presihajoča, umazana, bistra, lena, zajezena, nevarna, sveta, pitna, voda, voda, voda …

Strokovna komisija je na podlagi pregleda prejetih fotografij naredila izbor avtorjev in fotografij, katerih dela so bila razstavljena na 2. kongresu o vodah (19. -20. april 2017) v  Podčetrtku, Terme Olimia.  Med izbranimi avtorji sta tudi Vanesa Bezlaj (2.a) s fotografijama: Mavrične barve tatarske žvižgavke in Pogumen počasen korak male bele čaplje ter Taša Križnar (1.e) s fotografijo Peresno lahek ples na vodi.

Razstava se bo lahko selila po šolah UNESCO ASP mreže. Na Gimnaziji Škofja Loka bomo gostili  razstavo predvidoma  v mescu septembru.

Vanesi in Taši čestitamo za uspeh.

                                                                                                                    Mojca Mravlja, učiteljica biologije

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...