Pojdi na glavno vsebino

Rezultati tekmovanja BEST IN ENGLISH

15. januar 2019

Koledarsko leto se je zaključilo s še enim odličnim rezultatom naših dijakov in dijakinj. 30.11. se jih je 60 udeležilo mednarodnega tekmovanja iz znanja angleškega jezika Best in English za dijake med 15 in 19 letom starosti. Na računalnikih so reševali naloge iz bralnega razumevanja, poznavanja slovnice in slušnega razumevanja. Pomerili so se z več kot  21000 dijaki iz 900 šol iz 30 držav. Šole med seboj tekmujejo tako, da se rezultati najboljših desetih dijakov z vsake šole seštejejo.

Gimnazija Škofja Loka je dosegla največ točk od sodelujočih slovenskih šol in 14. mesto v mednarodni konkurenci 900 šol. Največ točk so za našo ekipo dosegli  Ana Evelyn Davis, 4.a, Eva Jug, 4.a, Bor Krajnik, 4.a,  Liza Habjan, 4.e,  Blaž Pogačnik, 2.e, Sebastjan Kordiš, 3.a, Jerca Polak, 2.e, Adriana Ajdovec, 3.c , Zala Prevc, 4. c  in Jernej Avguštin, 4.b.

Izjemen rezultat je z osmim mestom dosegla Ana Evelyn Davis.

Poleg tega so dijaki 2.e v zasedbi Jerca Polak, Nika Kalan, Lana Gorinjac in Jure Kovač v sklopu tekmovanja IATEFL za 2. letnike posneli film Imagine. Or not.  in zanj prejeli bronasto priznanje.

Vsem tekmovalcem od srca čestitamo.

Za aktiv profesoric angleščine      Nataša Zaplotnik

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...