Pojdi na glavno vsebino

Zimski športni dan

22. januar 2020

V sredo, 29.1.2020 bomo organizirali 2. športni dan z zimsko vsebino. Želimo, da ga preživite aktivno in izkoristite možnosti, ki jih nudi narava v tem času.

Ponujamo vam dovolj pester program aktivnosti, da si boste lahko izbrali dejavnost, ki vas veseli.

PROGRAM AKTIVNOSTI:

a/ alpsko smučanje, deskanje:                  SMUČARSKI CENTER CERKNO

b/ drsanje in pohod:                                   LEDENA DVORANA KRANJ                                              

c/ skupinska vadba:                                    MEGA CENTER NA TRATI

d/ plavanje ATLANTIS:                                LJUBLJANA

e/ tek na smučeh:                                       MEDVODE/BONOVEC                                  

f/ pohod:                                                      ŠK. LOKA –KRIŽNA GORA- PLANICA-ŠK. LOKA                                                              

a/ SMUČANJE, DESKANJE: CERKNO

Odhod avtobusa bo ob 7.45 izpred šole. Cena smučarske vozovnice je 12,5€, cena prevoza in smučarskih učiteljev je odvisna od števila prijav. Dijaki, ki imate lastno smučarsko vozovnico, to na prijavnici označite. Avtobus bo pobiral tudi  po avtobusnih postajah v Selški dolini. Svoj kraj vstopa obvezno označite na prijavnici. Če vstopate v Škofji Loki, ni potrebno označiti kraja vstopa.

VAŽNO!

Dijaki boste razdeljeni v skupine po največ 12 smučarjev in deskarjev skupaj. Skupine bodo vodili profesorji in učitelji smučanja.

Profesorjem in učiteljem smučanja se boste javljali od 11.00 do 11.15 pred restavracijo ob zgornji postaji štirisedežnice Brdo, sicer se vam športni dan ne prizna. Smučate lahko do 13. ure. Odhod avtobusa s parkirišča bo ob 13.15 uri, ko se za vse dijake športni dan zaključi

b/ DRSANJE S POHODOM:

Drsali bomo v Ledeni dvorani na Zlatem polju v Kranju. V Kranj lahko pridete sami ali z organiziranim prevozom. Odhod avtobusa bo ob 9.00 izpred šole. Avtobus bo pobiral po avtobusnih postajah do Kranja.  Svoj vstop na avtobus obvezno označite na prijavnici. Zbor pred Ledeno dvorano na Zlatem polju v Kranju je ob 9.20. uri. Najprej bomo opravili enourni pohod v okolici dvorane, nato bomo drsali od 10.45.-12.45. ure. Cena drsanja je 3€, cena prevoza je odvisna od števila prijav.

Primerno se obujte in oblecite (več tanjših oblačil, zimska obutev, rokavice).

VAŽNO!

Drsalke si lahko izposodite v dvorani pred začetkom drsanja. Cena izposoje je 3€.

Dijaki boste razdeljeni v skupine po največ 15 dijakov. Skupine bodo vodili profesorji, katerim se boste javljali po dogovoru! V PRIMERU, DA NE BOSTE OPRAVILI POHODA, SE VAM ŠPORTNI DAN NE PRIZNA!

c/ SKUPINSKA VADBA:  MEGA CENTER NA TRATI V ŠKOFJI LOKI

Prijavi se lahko največ šest(6) dijakov iz razreda.

Vadba bo trajala približno 2 uri. Aktivnost je primerna za dekleta in fante.  Izvajali boste dve obliki skupinske vadbe, BODY PUMP in BODY ATTACK. Na kratko, delali boste z drogom in utežmi, vaje za moč za mišice trupa, rok in nog in visoko intenzivni  trening.. Na vsaki obliki vadbe boste 45 minut. Natančne opise vadb si poglejte na spletni strani www.megacenter.si/skofjaloka. Vadba 1. skupine bo potekala  od 8.00 do 10.00 ure, 2. skupine pa od 10.00-12.00 ure. Poglejte si razpored, ki bo obešen na oglasni deski v 3. nadstropju. V Mega Center pridite 15 minut pred začetkom vadbe, to je ob 7.45. oziroma ob 9.45. uri. Za točno lokacijo Mega Centra poglejte na njihovo spletno stran.

Cena je cca. 5 EUR, odvisno od števila prijav, strošek poravnate po položnici. S seboj prinesite športno opremo, brisačo in pijačo.

d/ PLAVANJE: ATLANTIS LJUBLJANA

Prijavi se lahko največ šest (6) dijakov iz razreda.

Odhod avtobusa bo ob 10.30 IZPRED ŠOLE. Plavali boste od 11.30.-13.30. ure v vodnem mestu ATLANTIS. Razdeljeni boste v skupine po 15 dijakov in boste pod vodstvom animatorja izvajali različne aktivnosti v bazenu: vaterpolo, vodna košarka in odbojka, prosto plavanje in obisk turške savne. Cena kopanja, animacije je 9,5€, cena avtobusnega prevoza je odvisna od števila prijav. Avtobus bo pobiral tudi po avtobusnih postajah  od Škofje Loke do Medvod. Svoj vstop na avtobus obvezno označite na prijavnici. Če vstopate v Škofji Loki, ni potrebno označiti kraja vstopa.

Odhod avtobusa iz Ljubljane bo ob 14.00.

e/TEK NA SMUČEH

Dejavnost je namenjena vsem, tako izkušenim tekačem, kot tistim, ki bodo prvič stali na tekaških smučeh. Če bodo razmere to dovoljevale (zapadel sneg-urejene proge) bo aktivnost v Škofji Loki na Suhi, drugače pa v Medvodah na Bonovcu.  Odhod avtobusa izpred šole je ob 9.00 prihod pa ob 12.00. V Medvodah je cena vstopnice 3 EUR plus prevoz (odvisno od števila udeležencev). Cena avtobusnega prevoza je odvisna od števila prijav. Šola ima nekaj opreme (čevlji, smuči, palice), ki si jo lahko izposodite. Dejavnost izpeljemo v primeru 12 ali več prijav. Natančna obvestila dobite po pregledu prijav.

f/ POHOD: ŠKOFJA LOKA - KRIŽNA GORA – PLANICA – ŠKOFJA LOKA

Odhod bo ob 9.00 IZPRED ŠOLE. Za pohod se primerno obujte (planinski čevlji ali zimsko obuvalo primerno za pohod) in oblecite (več tanjših oblačil).Ne pozabite na kapo in rokavice. Priporočamo, da si pri hoji pomagate s pohodnimi palicami.

Vsi dijaki pohodniki se vrnete s pohoda nazaj pred šolo in s tem se športni dan zaključi!

SPLOŠNA NAVODILA!

PRIJAVE:

Prijavite se ELEKTRONSKO PREKO POVEZAVE, KI JO DOBITE V E-ASISTENTU do ČETRTKA, 23.1.2020 do 10.00 ure.

MALICA

Dijaki, ki želite malico, se boste posebej prijavili na prijavni list za malico. Na list napišite ime, priimek, razred in se podpišite, malico pa boste na dan športnega dne  DIJAKI SAMI  PREVZELI V ŠOLSKI  JEDILNICI (na strežnem pultu)  pred odhodom na izbrano aktivnost. Malico bo mogoče prevzeti od  7.00 dalje. 

PREVOZ:

ZA VSE PRIJAVLJENE DIJAKE JE OBVEZEN PREVOZ Z ORGANIZIRANIM ŠOLSKIM AVTOBUSOM, RAZEN ZA DRSANJE V KRANJU!

PLAČILO:

Vse stroške športnega dneva (prevoz, smučarska vozovnica, vstopnina, animacija, smučarski učitelj) boste poravnali po položnici.

ODJAVA:

Upoštevali bomo odjave, ki jih boste sporočili vsaj en dan pred izvedbo športnega dneva profesorju športne vzgoje po e-asistentu. V nasprotnem primeru plačate skupne stroške.

OSTALE INFORMACIJE

  • - V primeru nespoštovanja pravil se vam športni dan ne prizna.
  • - Dijaki smučarji in deskarji si morate obvezno na oglasnih deskah v 3. nadstropju, e-asistentu ali šolski spletni strani prebrati pomembne člene iz zakona o varnosti na smučišču.
  • - Ne pozabite na malico in primerno športno opremo.
  • - Smuči, deske in drsalke preglejte in po potrebi servisirajte.

UPOŠTEVAJTE RED NA SMUČIŠČU, DRSALIŠČU,SANKALIŠČU, BAZENU in ŠPORTNI DVORANI, SKRBITE ZA SVOJO VARNOST IN ZA VARNOST DRUGIH.

Želimo vam prijeten dan! 

Vse dodatne informacije dobite pri profesorjih športne vzgoje.
Profesorji športne vzgoje

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...