Pojdi na glavno vsebino

Vabilo na priprave na natečaj Urška 2022

10. november 2021

Vse dijakinje in dijake, ki se že udejstvujete, pa tudi tiste, ki bi se želeli preskusiti na  področju pisanja poezije ali proze in radi sodelujete na natečajih, društvo za kreativno ustvarjanje Grable vabi na  PRIPRAVE NA NATEČAJ URŠKA 2022 z Nino Medved.

Prijave zbirajo na elektronskem obrazcu: https://forms.gle/5cwwZtQDoZf3novL6

Srečanja bodo potekala v aplikaciji Zoom ob torkovih popoldnevih: 16. novembra, 30. novembra in 21. decembra 2021, s pričetkom ob 18.00 in predvidenim zaključkom ob 20.00.

O delavnicah:
Kulturno društvo Grable, društvo za kreativno grabljenje sveta, pripravlja literarno delavnico za srednješolke in srednješolce, ki se nameravajo prijaviti na natečaj Urška. Natečaj oziroma festival Urška vsako leto pripravlja JSKD in zmagovalcu omogoči izdajo knjižnega prvenca.

Delavnico bo vodila pesnica in fotografinja Nina Medved, zmagovalka festivala mlade literature Urška 2019. Delila bo lastne izkušnje in razkrila, zakaj so literarni natečaji odlična odskočna deska za nadaljnje ustvarjanje posameznika, omogočajo pa tudi, da mladi pisci dobijo povratno informacijo o svojem ustvarjanju in oddate uspešno prijavo.

Na delavnici, ki bo potekala v obliki 3 spletnih srečanj, bodo:
• napisali nova besedila in uredili že obstoječa,
• spoznali, kako poteka natečaj Urška in oblikovali svojo prijavo na ta ali kateri drug literarni natečaj (rok za prijavo na Urško bo januarja 2022),
• dobili odziv na svoje dosedanje ustvarjanje.

Tule je še povezava do FB dogodka: https://fb.me/e/1wCKKywYF 

S spoštovanjem, Anja Eržen, 

Prevajanje, podnaslavljanje in literarni dogodki;
Vodja Bralnice na vrtu Sokolskega doma Škofja Loka;

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...