Pojdi na glavno vsebino

Beremo skupaj z Unescovimi šolami

4. oktober 2019

Beremo skupaj – NMSB 2019, Beremo skupaj z Unescovimi šolami

Letos poteka drugi Nacionalni mesec skupnega branja NMSB 2019 (od 8. septembra, ki je mednarodni dan pismenosti, do 13. oktobra oz. do konca koledarskega leta 2019).

V projekt se vključujejo dogodki, dejavnosti oz. programi, ki spodbujajo branje, bralno kulturo ter bralno pismenost vseh generacij. Tokrat se NMSB pridružuje evropski bralni kampanji EUReads (Evropa bere), ki poudarja branje/poslušanje/pripovedovanje v zgodnjem otroštvu.

Naša šola se bo po lepo sprejetem lanskem dogodku (Cankar v sliki in besedi – razstava ilustracij Cankarjeve Bele krizanteme) pridružila s pripovedovanjem pravljic predšolskim otrokom (sodelovanje z vrtcem), in sicer oktobra oz. novembra 2019. Dijakinje in dijaki, ki bi se radi preizkusili kot pripovedovalci (svojih najljubših) pravljic, ste vabljeni na informativni sestanek, ki bo v sredo, 9. oktobra 2019: − ob 10.15 za prvi in drugi letnik, − ob 10.35 za tretji in četrti letnik. Dogovorili se bomo o pripravah in izvedbi.

Za vse sodelujoče bomo organizirali tudi strokovno predavanje o pravljici. Predstavljena bo magistrska naloga z naslovom “Pravljična resnica in družbena resničnost”, ki je izčrpna analiza pravljice nasploh, s poudarkom na analizi pravljic Svetlane Makarovič in Anje Štefan.

Prisrčno vabljeni!

Majda Kokalj Auguštiner, prof., knjižničarka

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...