Pojdi na glavno vsebino

Nacionalni mesec skupnega branja 2021 - Beremo skupaj

13. oktober 2021

Letos poteka že četrti Nacionalni mesec skupnega branja NMSB 2021 (od 8. septembra, ki je mednarodni dan pismenosti, do 10. oktobra oz. do konca koledarskega leta 2021).

V projekt se vključujejo dogodki, dejavnosti oz. programi, ki spodbujajo branje in bralno kulturo vseh generacij. Letošnja pozornost je namenjena medgeneracijskemu branju. Dejavnost bo potekala tudi v podporo projektu OBJEM, ki si prizadeva za večjo bralno pismenost in za razvoj slovenščine.

Naša šola se bo po lepo sprejetih in že utečenih preteklih dogodkih pridružila s pripovedovanjem pravljic predšolskim otrokom (sodelovanje z vrtcem), in sicer novembra 2021. Dijakinje in dijaki, ki bi se radi preizkusili kot pripovedovalci (svojih najljubših) pravljic, ste vabljeni na informativni sestanek, ki bo
v četrtek, 14. oktobra, v šolski knjižnici, in sicer:
- ob 10.15 za prvi in drugi letnik,
- ob 10.35 za tretji in četrti letnik.

Dogovorili se bomo o pripravah in izvedbi. Sodelujoči prejmejo priznanja in ure OIV. Reportaže dogodkov iz preteklih let si lahko ogledate na spletni strani šole
(https://www.gimnazija-skofjaloka.si/reportaze/beremo-skupaj-tokrat-z-otroki-iz-vrtca-skofja-loka.html in https://www.gimnazija-skofjaloka.si/reportaze/beremo-skupaj-cankar-v-sliki-in-besedi.html).

Prijazno vabljeni vsi, ki vam je pravljični svet še vedno pri srcu!

Majda Kokalj Auguštiner, prof., knjižničarka

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...