Pojdi na glavno vsebino

Literarni natečaj Urška 2023

10. januar 2023

Javni  sklad za kulturne dejavnosti in revija Mentor objavljata razpis za mlade literarne ustvarjalke in ustvarjalce Festival mlade literature Urška 2023. Namenjen je mladim neuveljavljenim avtorjem, ki pišejo v slovenskem jeziku in prijavljenih besedil še niso objavili. Tema in oblika nista predpisani.
Zainteresirani dijaki lahko več informacij o razpisu dobite v šolski knjižnici ali na spletni strani Javnega sklada za kulturne dejavnosti https://www.jskd.si/literatura/natecaji_literatura/urska/urska_23/uvod_urska_23.htm.
Prispevke bomo zbirali v šolski knjižnici do ponedeljka, 23. januarja 2023. V pregled in za pripravo na prijavo jih prinesite osebno v knjižnico ali jih pošljite na e-naslov knjižničarke (marija.kokalj@gimnazija-skofjaloka.si). Lektorirana besedila je treba poslati na JSKD najkasneje do 31. januarja 2023.
V preteklih sezonah je revija SEJALEC vedno izbrala prispevke prijavljenih gimnazijcev in jih objavila. Vsi sodelujoči literati so vsakič vabljeni na regijsko srečanje v obliki literarne delavnice in javnega branja (za Gorenjsko v Škofji Loki, letos 4. aprila 2023). Dijaki, ki se boste prijavili na natečaj, boste prejeli priznanja, svoje literarne izdelke pa boste predstavili tudi na Gimnaziji Škofja Loka, in sicer na prireditvi Noč knjige, ki jo vsako leto pripravimo ob 23. aprilu, svetovnem dnevu knjige. Predvidevamo, da bo letos naša gostja priznana pripovedovalka/interpretka in pisateljica in Anja Štefan.
Prisrčno vabljeni k udeležbi!
Majda Kokalj Auguštiner, prof., knjižničarka

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...