Pojdi na glavno vsebino

Glasbeni uspehi loških gimnazijcev

27. marec 2017

V preteklem vikendu so gimnazijski glasbeniki navdušili občinstvo in strokovno glasbeno komisijo tako na slovenskem kot tudi na mednarodnem odru.

Glasbena skupina DOTS, ki jo sestavljajo Luka Vrščič, 1. c, Lana Benedičič in Nejc Pipp, 2. e in Luka Jelovčan, 4. d ter Krištof Pogačnik iz 4. c je bila predhodno od 13 skupi, skupaj še z 4 bandi izbrana za nastop na festivalu II. Gimnazije Maribor DROOGSTOCK. Z odličnim nastopom in predvsem svojo avtorsko glasbo je navdušila tako komisijo kot publiko in tako domov odnesla kar tri nagrade:

 NAGRADO ZA NAJBOLJŠEGA PEVCA FESTIVALA – NAGRADO JE PREJEL Nejc Pipp

 NAGRADO ZA NAJBOLJŠE SLOVENSKO AVTORSKO BESEDILO ZA PESEM JADRO

 NAGRADO ZA NAJBOLJŠO SKUPINO PO IZBORU OBČINSTVA

Čestitke za izreden uspeh in hkrati tudi zahvala vsem podpornim članom, ki so se udeležili festivala v Mariboru in spodbujali naše glasbenike.

Mladinski mešani pevski zbor Gimnazije Škofja Loka se je udeležil mednarodnega tekmovanja Young Bohemia 2017 v Pragi. Pod vodstvom Žige Kerta je pevski zbor tekmoval kar v dveh kategorijah. V kategoriji gospel, jazz in pop je pevski zbor z odlično interpretacijo tako pevcev kot tudi solistov Neje Bohinc, Matevža Močnik in Gašperja Murna

 DOSEGEL NAJVEČJE ŠTEVILO TOČK, ZASEDEL 1. MESTO IN PREJEL ZLATO PRIZNANJE

V kategoriji mešanih pevskih zborov pa je pevski zbor zapel zahtevne klasične skladbe od Gallusa do priredb slovenskih ljudskih pesmi in prejel

 SREBRNO PRIZNANJE.

Čestitke vsem pevcem, dirigentu Žigu, solistom ter celotni spremljevalni ekipi.

Ana Prevc Megušar, pomočnica ravnatelja

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...