Pojdi na glavno vsebino

Festival mlade literatura Urška

5. januar 2021

Revija Mentor vljudno vabi k sodelovanju na festivalu Urška mlade avtorice in avtorje, ki pišejo v slovenskem jeziku. Na šestih regijskih srečanjih JSKD selektorji izberejo pet finalistov in najboljšemu v naslednjem letu izdajo knjižni prvenec.

Sodelujete lahko avtorice in avtorji, stari od 15 do 30 let, ki svojega literarnega dela še niste izdali v knjižni obliki niti objavili v literarnih revijah oz. na drugih literarnih natečajih. Na natečaj lahko pošljete svoja še neobjavljena literarna besedila – prozo oz. prozni odlomek s kratko obnovo celotne vsebine (do 10 strani), poezijo (do 10 pesmi) in dramska besedila (odlomek z obnovo, prizor – do 10 strani).

Besedila morajo biti opremljena s šifro, da se zakrije identiteta avtorja. Oddati jih je treba do ponedeljka, 27. januarja 2020, opolnoči. Ker morajo biti vsa besedila lektorirana, jih morate profesorici Emi Golob po eAsistentu ali po e-pošti na e-naslov ema.golob@gimnazija-skofjaloka.si oddati do ponedeljka, 20. januarja 2020. Pomagala vam bom tudi pri pravilni oddaji literarnega prispevka.

 

Več informacij prejmete na povezavi:

https://www.jskd.si/literatura/natecaji_literatura/urska/urska_21/uvod_urska_21.htm

Mladi literati, prisrčno vabljeni k sodelovanju na natečaju!

 

Ema Golob, prof. slovenščine

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...