Pojdi na glavno vsebino

Delavnice za literarne ustvarjalce z Jasminom B. Frelihom

27. november 2019

Dijake, ki vas zanima kreativno pisanje ali ki že literarno ustvarjate, prisrčno vabim, da se udeležite enournih delavnic s pisateljem, esejistom in prevajalcem Jasminom B. Frelihom, avtorjem večkrat nagrajenega romana Na/pol, kratkih zgodb Ideoluzije in zbirke esejev Bleda svetloba. Srečanja bodo potekala ob petkih 9. šolsko uro, in sicer 6. in 13. decembra ter 10. in 17. januarja v knjižnici.

Za prvo srečanje bo prejemnik Rožančeve nagrade za najboljšo esejistično zbirko leta 2018, nagrade Evropske unije za literaturo in nagrade za najboljši literarni prvenec pripravil predavanje, na preostalih pa boste imeli literarne delavnice.

Na delavnice ste še posebej vljudno vabljeni vsi, ki se želite udeležiti Festivala mlade literature Urška. Udeležba na srečanjih se bo štela med OIV, prav tako sodelovanje pri Festivalu mlade literature Urška. Za udeležbo na literarnih delavnicah morate plačati prispevek petih evrov.

Mladi literati lahko pošljete na natečaj Festivala mlade literature Urška svoja še neobjavljena besedila: prozo (do 10 strani, če je prispevek daljši, lahko odlomek iz besedila z obnovo celotne vsebine), poezijo (največ 10 pesmi) ali dramsko besedilo (do 10 strani, če je besedilo daljše, lahko odlomek z obnovo ali prizor).

Prosim vas, da svojo udeležbo potrdite, lahko me poiščete v zbornici ali mi pošljete elektronsko sporočilo po eAsistentu.

 

Vsi literarni ustvarjalci, vljudno vabljeni!

 

Ema Golob,

profesorica slovenščine

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...