Pojdi na glavno vsebino

Delavnica za literarne ustvarjalce

21. oktober 2019

DELAVNICE ZA LITERARNE USTVARJALCE

 

Dijake, ki vas zanima kreativno pisanje ali ki že literarno ustvarjate, prisrčno vabim, da se udeležite uvodnega sestanka pred delavnicami, ki jih načrtujem s pisateljem, esejistom in prevajalcem Jasminom B. Frelihom. Uvodno srečanje bo v četrtek, 24. oktobra 2019, v knjižnici, in sicer za dijake 1. in 2. letnika ob 9.45 ter za dijake 3. in 4. letnika ob 10.35 (med malico, na začetku 4. oziroma 5. šolske ure).

 

Jasmin B. Frelih, nekdanji dijak Gimnazije Škofja Loka, diplomirani zgodovinar in literarni komparativist, je eden najbolj izstopajočih pisateljev mlajše generacije. Za roman Na/pol je leta 2013 dobil nagrado za najboljši domači prvenec in leta 2016 še nagrado Evropske unije za literaturo. Leta 2015 je izdal zbirko kratke proze Ideoluzije in leta 2018 zbirko esejev Bleda svoboda, za katero je prejel Rožančevo nagrado. Z Erico Johnson Debeljak je v angleščino prevedel Cankarjevo zbirko črtic Podobe iz sanj. Za uspešno delovanje na kulturno-umetniškem področju mu je Mestna občina Kranj leta 2016 podelila Prešernovo plaketo.

 

Na uvodno srečanje ste še posebej vljudno vabljeni vsi, ki se želite udeležiti Festivala mlade literature Urška. Hkrati vas želim spodbuditi, da začnete razmišljati o literarnem prispevku, ki bi ga radi prijavili na Urško. Mladi literati lahko pošljete na natečaj svoja še neobjavljena besedila: prozo (do 10 strani, če je prispevek daljši, lahko odlomek iz besedila z obnovo celotne vsebine), poezijo (največ 10 pesmi) ali dramsko besedilo (do 10 strani, če je besedilo daljše, lahko odlomek z obnovo ali prizor).

 

Vsi literarni ustvarjalci, vljudno vabljeni!

 

Ema Golob, prof.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...