Pojdi na glavno vsebino

3. ŠPORTNI DAN – 5. 6. 2019

22. maj 2019

 1. ŠPORTNI DAN – 5. 6. 2019

 

V SREDO, 5. 6. 2019, bo 3. športni dan. Ponujamo vam zelo raznolik program aktivnosti v naravi in dvorani, tako da si boste lahko izbrali dejavnost, ki vas veseli.

 

PROGRAM AKTIVNOSTI:

 

 • ORIENTACIJA
 • SQUASH : Mini hotel, v Vincarjah
 • AEROBIKA MIX: Športna dvorana Poden
 • ODBOJKA NA MIVKI- DIJAKINJE: igrišče ob športni dvorani
 • KOŠARKA – DIJAKI: Igrišče OŠ Iv. Groharja
 • TENIS-ob športni dvorani Poden
 • VESLANJE, SUPANJE, GORSKO KOLESARJENJE- BOHINJ
 • BASEBALL – bivša vojašnica v Škofji Loki

 

PODROBNEJŠA NAVODILA:

 

 1. ORIENTACIJA

 

Za orientacijo bo vsak razred prijavil največ tri ekipe po 5 (pet) dijakov. Ekipe so lahko mešane. Določite, kdo bo v prvi, drugi in tretji ekipi. Štart bo ob vhodu v športni kabinet  –zadaj za športno dvorano. Na oglasnih deskah po šoli bodo visele štartne liste (en dan pred športnim dnevom) . Štart bo ob točno določeni uri za posamezno skupino. Ekipa mora v celoti priti 10 min. pred štartom. Takrat boste dobili tekmovalni kartonček, na katerem bodo napisana imena članov ekipe. Na drugi strani kartončka  dobite znake s posamezne kontrolne točke na progi.  Pravilno izpolnjen tekmovalni kartonček boste oddali ob prihodu v cilj,v cilj morajo priti vsi člani ekipe istočasno. Okrog vseh postaj, morate priti v eni uri in 30 minut, drugače se vam športni dan ne prizna.

Karte za orientacijski tek  dobite v šoli, tudi pisal ne boste potrebovali, zato pa bodite primerno obuti in oblečeni .

 

 1. SQUASH: MINI HOTEL, V VINCARJIH

 

Vadba bo potekala v dveh dvoranah za squash v Mini hotelu Vincarje. Posamezna igra poteka 45 minut. Loparje si bo možno izposoditi. Prijavita se lahko 2 dijaka iz posameznega razreda, cena na dijaka pa pride 2,0 EUR. Strošek poravnate po položnici.

Vadba bo potekala v več skupinah od 8.00 do 14.00. Dijaki naj pridejo vsaj 15. min.pred pričetkom vadbe.   Razpored in začetek vadbe za posamezne skupine bo objavljen naknadno na oglasni deski v tretjem nadstropju.

 

 1. AEROBIKA MIX: ŠPORTNA DVORANA PODEN

 

Vadba bo potekala v dvorani za aerobiko na Podnu. V eni uri in pol vas bodo inštruktorji aerobike popeljali skozi različne zvrsti aerobike: klasična, step, latino in pilates.  Iz vsakega razreda se lahko prijavi 5 dijakov. Vadba bo potekala v več skupinah od 8.00 do 13.00 ure, v skupini bo 25 vadečih. Razpored in začetek vadbe za posamezne skupine bo objavljen na oglasni deski v 3. nadstropju.

Cena je cca. 2€ EUR. Strošek poravnate po položnici. S seboj prinesite brisače in pijačo, da boste že med vadbo nadoknadili izgubljeno tekočino.

 

 1. ODBOJKA NA MIVKI – DIJAKINJE: IGRIŠČA OB ŠPORTNI DVORANI

 

Organizirali bomo med razredni turnir v odbojki na mivki. Ekipo sestavljajo 4 tekmovalke + 1 rezerva. Vsak razred lahko sestavi samo 1 ekipo. Igra se na igriščih ob šoli. Sistem tekmovanja bo določen pred začetkom tekmovanja. Vse prijavljene ekipe pridete ob 8.30.

 

 1. KOŠARKA – DIJAKI: IGRIŠČE OB DIJAŠKEM DOMU-OŠ I. GROHARJA

 

Organizirali bomo med razredni turnir v košarki-igra trojk. Ekipo sestavljajo 3 igralci + 1 rezerva. Vsak razred lahko sestavi eno ekipo. Igra se na zunanjem igrišču OŠ Ivana Groharja.  Igra poteka na en koš in je omejena  na kosmati čas 12 min. Po izteku časa se tekma registrira z doseženim rezultatom; oziroma zmaga ekipa, ki prva doseže 18 točk. V primeru neodločenega rezultata se izvajajo trije prosti meti.

Zbor za vse ekipe je ob 8.30 na igrišču.

 

Zmagovalci letnika na koncu tekmujejo za zmagovalca šole ob 10.00 uri.

 

 1. TENIS: OB ŠPORTNI  DVORANI PODEN

 

Tenis se bo igral na igrišču ob športni dvorani in sicer eno uro in pol. Prijavita se lahko po 2 dijaka iz vsakega razreda in sicer tisti, ki imate svoje loparje in tenis že igrate. Cena na dijaka pride 2.00 eur. Strošek poravnate po položnici. Razpored in začetek vadbe za posamezen razred, bo objavljen naknadno na oglasni deski v 3.nadstropju. Obvezna je športna oprema, predvsem športni copati za tenis, ki nimajo grobega podplata.

Na dejavnost pridite 15 min. prej in se javite profesorju, ki vas bo čakal ob brunarici pri Mahu.

 

 1. VESLANJE, GORSKO KOLESARJENJE – BOHINJ

 

Odhod avtobusa izpred šole je ob 7.30. Po prihodu v Bohinj se dijaki razdelijo v dve skupini. Ena gre na izlet z gorskimi kolesi, druga s kanuji, kajaki ali supi. Čez približno uro in pol se skupini zamenjata. Povratek v Šk. Loko je približno ob 14.00. Cena za celotno aktivnost  (vodenje, izposoja opreme, avtobusni prevoz) bo okoli 23 EUR-odvisno od števila prijav. Strošek poravnate po položnici .

 

 1. BASEBALL – IGRIŠČE ZA BASEBALL V BIVŠI VOJAŠNICI

 

BSK Lisjaki vam bodo predstavil igro baseballa. Spoznali in preizkusili boste tehnične prvine baseballa (odboj žogice s kijem, lovljenje žogice, podaja žogice, …) pravila igre in na koncu odigrali igro baseballa. Če imate nogometne čevlje (kopačke) jih prinesite s seboj za ostalo opremo poskrbijo Lisjaki. Cena na dijaka je 4,0 EUR, strošek poravnate po položnici. Pričetek dejavnosti je ob 9.00 predviden zaključek pa ob 13.00. Dijaki in dijakinje se zberete 15 min pred pričetkom v bivši vojašnici pred baseball igriščem

 

SPLOŠNA NAVODILA

 

Prijave oddajte v kabinetu športne vzgoje že danes ali pa najkasneje do srede, 29. 5. 2019,  do 10. ure.

MALICA: Na malico v šolo lahko greste 4. in  5. šolsko uro, odvisno od poteka posamezne športne vadbe, če malicati ne želite, se sami odjavite. Tisti ,ki ste se prijavili za baseball in tisti, ki greste v Bohinj, ob prijavi označite, če boste malico vzeli s sabo le to pred odhodom sami prevzamete v jedilnici. V torek, 4.6. 2019, si na oglasni deski pred zbornico, oglejte štartne liste za orientacijo, tenis, squash  in časovni razpored skupin za aerobiko. Na aktivnost prihajajte točno, primerno obuti in oblečeni. Upoštevajte red in navodila na posameznih vadiščih. Poskrbite za svojo varnost in varnost drugih.!!!!

ODJAVA:

Upoštevali bomo odjave, ki jih boste sporočili vsaj dva dni pred izvedbo športnega dneva profesorju športne vzgoje po e-asistentu. V nasprotnem primeru plačate skupne stroške

 

Želimo vam prijeten in športno aktiven dan!

 

Vse dodatne informacije dobite v kabinetu športne vzgoje.

 

Učitelji športne vzgoje

 

PRIJAVNILIST-.doc

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...