Pojdi na glavno vsebino

Tujejezični Unescov recital JEZIK - KULTURA IN TRADICIJA na Gimnaziji Škofja Loka je uspel

23. oktober 2011

V petek, 21. oktobra 2011, je Gimnazija Škofja Loka za mrežo Unescovih šol organizirala že 11. tradicionalni tujejezični recital Jezik - kulura in tradicija, ki se ga je udeležilo opreko 150 učencev in dijakov ter njihovim mentorjev s 24 osnovnih in srednjih šol.  

Organizatorji bi se radi zahvalili mentoricam in otrokom vrtca Škofja Loka za njihov prispevek na otvoritveni prireditvi kakor  tudi vsem tstim, ki ste v Škofjo Loko prišli že dopoldne. Zahvaljujejmo se Občini Škofja Loka in Turističnemu društvu Škofja Loka  za pomoč pri organizaciji prireditve.

Obenem se zahvaljujemo županu Občine Škofja Loka mag. Mihu Ješetu za pozdravni nagovor na osrednji prireditvi, ki je bila ob 16. uri v Kristalni dvorani Sokolskega doma. Tudi gospe Bronki Štrus z Ministrstva za šolstvo in šport  in članici komisije za podlitev Evropskega jezikovnega priznanja se zahvaljuejemo, da si je vzela čas in preživela popoldne z nami.

Hvala vsem učencem in dijakom ter njihovim mentorjem, ki ste po svojih močeh pripomogli, da je naša skupna priredtiev uspela. Še posebej  se zahvalujejmo tehnični ekipi Gimnazije Škofja Loka ter povezovalcema programa.  

Ena od mentoric je po elektornski pošti poslala naslednje poročilo:  ...pod vtisom nadvse uspelega recitala, ki je  v  Unesco  duhu  zadovoljil  marsikaterega obiskovalca (kar je bilo prepoznati po pozitivnem vzdušju v dvorani in potrditvami z močnimi aplavzi),  vam čestitam za uspešno izvedeno dejavnost. Prijetno je bilo prisluhniti, kako raznovrstne so sposobnosti šolajoče se mladine in kako srčno, odgovorno in ustvarjalno so se izkazali kot nastopajoči.

Upamo, da smo skupaj v druženju  in ustvarjanju v materinščini in tujih jezikih preživeli v Škofji Loki lep dan in nasvidenje naslednje leto.

 Ana Prevc Megušar, prof., koordinatorica Unesco ASP na Gimnaziji Škofja Loka

NIka Marenk, prof,  korodinatorica recitala Jezik - kultura in tradicija

Jože Bogatj, ravnatelj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...