Pojdi na glavno vsebino

Tujejezični recital Jezik - kultura in tradicija 2022

17. oktober 2022

V petek 21. oktobra bomo ob 12. uri v Sokolskem domu za slovensko mrežo Unescu pridruženih šol pripravili tradicionalni nacionalni projekt Gimnazije Škofja Loka Jezik - kultura in tradicija.

Projekt poudarja pomen rabe tujih jezikov skupaj z rabo materinščine. Jezik je orodje za sporazumevanje, obenem  pa se z jezikom učimo kulture naroda, spoznamo njegovo zgodovino in kulturno dediščino. Leto 2022 je Generalna skupščina Združenih narodov razglasila za mednarodno leto trajnostnega razvoja gorskih območij. Tema letošnjega recitala so  tako gore, hribi, planine, doline…

Prispevki šol, ki bodo v tujem jeziku ali v materinščini  se bodo na različne načine navezovali na tematiko: lepoto gora, hribov, planin, ohranjanje le teh, spreminjanje podnebja, taljenje ledenikov, naravne katastrofe…Tema je zasnovana zelo široko in učencem ter dijakom nudi veliko  možnosti za ustvarjalnost. Recital bo mozaični umetniški dogodek z  interpretacijo poezije v različnih jezikih, tudi v slovenščini, glasbe (manjši zbori, solisti, instrumentalisti) in plesa ter kratkih  gledaliških odlomkov.

Na začetku bo vse nastopajoče udeležence recitala in poslušalce nagovoril koordinator  slovenske Mreže Unescu pridruženih šol in ravnatelj Gimnazije Škofja Loka Jože Bogataj.

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...