Pojdi na glavno vsebino

Študijski obisk danskih učiteljev

6. maj 2012

V dneh od 6. do 10. maja bo na delovnem obisku na škofjeloški gimnaziji 12 profesorjev z Gimnazije Himmelev iz Roskilda na Danskem. S tem obiskom tudi formalno obeležeujemo 15-letnico izredno kvalitetnega sodelovanja z omenjeno šolo. Dijaki in učitelji Gimnazije Škofja Loka smo v tem času imeli možnost sodelovati v medanrodnih projektih in izmnjevah. Z dansko šolo smo uspeli realizirati 9 uspšenih enotedenskih izmenjav dijakov, dve izmenjavi učiteljev, v letih 2002 - 2005  smo skupaj še z nekateremi  evropskimi partnerskimi šolami uspešno izpeljali Comeniusov projekt Zdrava prehrana, zdrava mladina, organizirali kar nekaj strokovnih srečanj in tudi načrtov za nadaljnje sodelovanje je veliko.

Zavedamo se, da smo se v teh letih veliko naučuili, tako učitelji kot dijaki in hvaleržni smo tudi staršem, ki so nas dosedaj vedmo podprli pri organizaciji in izvedbi  tovrstnih izmenjav.

Tematika  tokratnega strokovnega srečanja je digitalizacija v šolstvu in šolstvo danes - izziv za učitelje, dijake in starše. Ob tem jubileju bomo povabili danske učitelje, da za nekaj ur stopijo skupaj z našimi učitelji v razred z namenom, da sooblikujejo del pouka za naše djake.

Jože Bogataj, ravnatelj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...