Pojdi na glavno vsebino

Tjaša Rupar prejela naziv Naj dijakinja Slovenije

5. februar 2022

Tjaša Rupar, dijakinja Gimnazije Škofja Loka  je dobitnica naziva  NAJ DIJAKINJE SLOVENIJE  za šolsko leto  2020/21. Naziv, ki ga podeljuje Dijaška organizacija Slovenije  pripada dijakom, dijakinjam, ki so uspešni na učnem področju in se tudi v prostem času ukvarjajo z različnimi obšolskimi dejavnostmi.

Dijakinja 3. naravoslovnega oddelka Gimnazije Škofja Loka Tjaša Rupar je v šolskem letu 2020/21 dosegla odličen uspeh. Je dobitnica številnih priznanj na državnih tekmovanjih:   srebrnega priznanja iz razvedrilne matematike, iz tekmovanja Matemček In Logična pošast, astronomije in naravoslovja ter zlatega priznanja iz logike in biologije.  Hkrati je tudi prejemnica srebrnega MEPI priznanja. Je vodja skupine mednarodnega Unescovega projekta Callenge 4Climate Action in  prostovoljka in mentorica osnovnošolcem v First Lego Leage. Je tudi športno aktivna in trenira  v  Atletskem  klubu Škofja Loka.

Naj  dijakinji in  naj dijaku sta nagradi podelila ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec in predsednik DOS Simon Trussevich.

Tjaša, iskrene čestitke!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...