Pojdi na glavno vsebino

Teden ruskega filma v Škofji Loki

23. november 2014

Obvestilo dijakom in staršem!

Gimnazija Škofja Loka je pobudnica in ena izmed soorganizatorjev prireditve, ki jo v Škofji Loki organiziramo že tretjič. Ob pomoči Občine Škofja Loka, Ruskega centra znanosti in kulture iz Ljubljane, producenta Lenfilm iz Sankt Peterbruga ter Kina Sora smo tudi letos pripravili brezplačne projekcije ruskih filmov. 

Slavnostna otvoritev je bila v soboto, 22. novembra 2014, ob 18. uri. Prisotne je  v imenu Gimnazije Škofja Loka nagovoril ravnatelj Jože Bogataj, v imenu Veleposlaništva Ruske federacije iz Ljubljane 1. sekretarka Veleposlaništva dr. Larisa Šatohina, v imenu Občine Škofja Loka gospod Viktor Zadnik, v imenu Ruskega centra znanosti in kulture gospa Valerija Kilpjakova ter mentorica dijakom Gimnazije Škofja Loka prof. Marjeta Petek Ahačič. 

Letošnji festival ruskega filma je finančno podprl tudi Sklad Toneta Pavčka pri Društvu Slovenija Rusija. Sklad skrbi za promocijo ruščine v osnovnih in srednjih šolah. Glavna sponzorja sklada sta podjetji Krka in Riko. Otvoritve se je udeležeila tudi članica OU Sklada prof. Julija Mesarič.

Na  občini Škofja Loka je pripravo dogodka koordinirala Katja Štucin, tehnično skrb nad Tednom ruskega filma je prevzela Tea Oblak, Kino Sora. 

Kulturni program ob otvoritvi Tedna ruskega filma so pripravili dijaki Gimnazije Škofja Loka pod mentorstvom prof. Marjete Petek Ahačič. Prilsuhnili smo dvema ruskima pesmima ter avtorski poeziji  dijakinj, ki sta svoje razmišljanje povzeli po kratki zgodbi Daniila Harmsa, Sinji zvezek št. 10.

Gospod Viktor Zadnik, občinki svetnik, je ob koncu uvodnega programa odprl Teden ruskega filma v Škofji Loki kakor tudi priložnostno fotografsko razstavo v preddverju Sokolskega doma. Utrinke s festivala ruskih romanc je prispevala novinarka in fotografinja Klavdija Škrbo Karabegović. Razstavo je uredila Agata Pavlovec. 

Otvoritveni film, ki so si ga ogledali vsi prisotni, je bil film Dar režiserja Sergeja Karandašova iz leta 2013 v produkciji Lenfilma. 

Razpored fimov je objavljen v prilogi.

Jože Bogataj, ravnatelj 

Plakat 
Program

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...