Pojdi na glavno vsebino

Svetovni dan knjige

23. april 2020

"Knjige so zame živa bitja. Organizem, ki diha. Čudežni organizem, ki utriplje. Knjige so prijatelji, s katerimi živim in ki me spremljajo tako rekoč vse življenje. Danes najpogosteje berem ponoči, pred spanjem. V noči se lahko s prijatelji skrijem in živim neko drugačno življenje, daleč od vseh nevroz, ki pritiskajo na nas v brezkrajno sivem, dolgočasnem in predvidljivem svetu. Vsaka noč je zame noč knjige. Noč potovanja. Pustolovščine. Upanja. Brezkončnosti."
Marko Tomaš
(Pesnik, kolumnist, pisatelj. Mostar, Bosna.)

Na današnji dan, 23. aprila, vsako leto obeležujemo svetovni dan knjige, vedno  tudi z dogodki v naši šolski knjižnici. Ker letos to ni mogoče, vas vabimo, da ta dan praznujemo nekoliko drugače.

Prosimo vas, da v dokument na povezavi prilepite naslovnico svoje najljubše knjige/knjige, ki vas je najbolj zaznamovala/knjige, ki jo znova in znova prebirate/knjige, ki bi jo vzeli  s seboj na samotni otok, …  in ob njej v nekaj povedih napišete kratko utemeljitev, lahko tudi citat iz knjige. Vem, da je odločitev težka, a vseeno prosim, da vaš izbor delite z drugimi bralci. Veseli bomo čisto vsakega prispevka.

https://docs.google.com/document/d/1j2rZFsc2kEkNxJI-F-yl-_BR_qWBhMoo8u30EfcLk00/edit?usp=sharing

Če pa vas zanimajo knjige, ki jih radi berejo slovenski pesniki in pisatelji, kliknite na povezavo https://drustvo-dsp.si/svetovni-dan-knjige-2020-v-znamenju-knjig-in-vrtnic/

Poslanica predsednika Društva slovenskih pisateljev ob svetovnem dnevu knjige.

https://drustvo-dsp.si/poslanica-predsednika-dsp-ob-svetovnem-dnevu-knjige-in-avtorskih-pravic/

Lepo vas pozdravljam in vam želim, da bi med počitnicami preživljali čas tudi v družbi dobrih knjig.

Irena Florjančič, prof.,  projekt Objem

                           

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...