Pojdi na glavno vsebino

Staršem v branje

23. april 2010

Za nami sta dva meseca trdega dela. Poleg rednega pouka se je v tem času zvrstilo veliko dejavnosti, dve izmenjavi dijakov, kar nekaj razstav v šolski knjižnici, s katerimi obeležujemo 60-letnico šole, nekaj projektnih dni, tretji športni dan, maturantski ples in še bi lahko našteval. Natančen opis lahko najdete v šolski kroniki za marec in april 2010.

Povedati želim, da je na šoli veliko volje za ustvarjalno delo in opažam, da dijakom ni žal časa, ki ga ob rednem pouku posvetijo npr. študiju gledališke igre, kjer smo jih občudovali v duhovitih dialogih v Krpanovi kobili, ali pa pripravam na ruski in antični večer. Veliko dijakov 2. in 3. letnikov je v tem času izkazovalo svoja raznovrstna znanja na državnih in mednarodnih tekmovanjih v znanju in se uvrstilo na zavidljivo visoka, precej tudi na prva mesta. Tudi v športnih tekmovanjih so bili odlični. Spet drugi so vso svojo energijo posvetili rednemu delu v razredu, z namenom, da dobijo dobro oceno ali pa da popravijo negativno. In zato jim ni ostalo časa za druge stvari. Ne glede na to, kaj so dijaki počeli - v šoli cenimo njihov trud.

Menim, da ima vsak od dijakov Gimnazije Škofja Loka možnost, da razvije svoje sposobnosti, talente. Res je, le-teh nimamo vsi v enaki meri: nekdo je dober na enem, drugi na drugem področju. To je tudi razlog, da se je potrebno potruditi po svojih najboljših močeh, da dosežemo želeno in izkoristiti dano priložnost.

In v maju in juniju, zadnjih dveh mesecih pred koncem pouka, bo za to dovolj priložnosti. Dijaki zaključnih letnikov bodo imeli možnost dokazovati svoja pridobljena znanja na splošni maturi, ostali v ocenjevanju pred koncem pouka. Tudi učitelji se zavedamo odgovornosti. Naj bo delo opravljeno pošteno!

Res pa je tudi, da dijaki ne opravljajo svojih dolžnosti redno in zato se marsikomu v tem času nabere kar nekaj, celo preveč dela. Učitelji moramo načrtovati svoje delo – podobno zahtevamo od dijakov, in sicer zgolj zato, da ne bi prihajalo do nepotrebnih nesporazumov, slabe volje in »pregorevanj«.

V tem tednu je čas za nabiranje novih moči. Nekateri dijaki so že v Parizu, drugi  na poti v London, spet tretji se pripravljajo na sprejem dijakov iz Nemčije. Želim, da se dijaki in dijakinje  v teh nekaj prostih dneh, ki so jim na voljo, spočijejo.  Naj gredo ven, kajti pomlad je že dodobra ogrela in podaljšala aprilske dneve. Po tednu premora pa spet nazaj v šolske klopi, po nova znanja!

Jože Bogataj, ravnatelj

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...